17 Mart 2013 Pazar

Patlıcan Çorbası Tarif


Patlıcan Çorbası

Patlıcan Çorbası

Malzemeler :
  • 3 patlıcan
  • 1 soğan
  • 2 çorba k. un
  • 2 tavuk baget
  • 1 kase mantar
  • tuz,karabiber
  • sıvı yağ

Cevizli İncirli Kremalı Tatlı Tarifi

Cevizli İncirli Kremalı Tatlı

Cevizli İncirli Kremalı Tatlı

MALZEMELER

  • 3 yumurta,
  • 1 çay b. toz şeker,
  • 1 pk. vanilya,
  • 1 pk. kabartma tozu,
  • 1 su b. ceviz,
  • 6 kuru incir,
  • 4 çorba k. un

Oktay usta Şişte Patlıcan Kebabı Tarifi


Şişte Patlıcan Kebabı Tarifi

Şişte Patlıcan Kebabı Tarifi


  • Malzeme Listesi 

  • 4 Patlıcan
  • 400 Gram Kıyma
  • 100 Gram Kuyruk Yağı
  • 2 Kırmızı Biber
  • 1 Diş Sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

7 Mart 2013 Perşembe

Tavuk Kokoreç

Tavuk Kokoreç

Oktay Usta Tavuk Kokoreç

Malzemeler:
  • Tavuk eti (But kısmından)
  • İç yağı ve sade yağ
  • Sivri biber
  • Domates
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik
     *Sevenler için Kimyon ve ince kıyılmış taze soğan hatta 1-2 diş sarımsak


Mısır Unlu Çörek

Mısır Unlu Çörek


Mısır Unlu Çörek
 

Malzemeler :
  • 1 p.margarin
  • 1 su b. süt
  • 2 su b. mısır unu
  • alabildiği kadar beyaz un
  • 1 p.kabartma tozu
  • 2  yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 200 gr. beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • yeşil zeytin,siyah zeytin

ispanaklı Börek


Oktay Ustadan Tulumlu Ispanaklı Börek

Oktay Ustadan Tulumlu Ispanaklı Börek 

  • Malzeme Listesi

  • 4 Yufka
  • Yarım Kg. Ispanak
  • 3 Çorba K. Tulum Peyniri
  • 150 Gr. Beyaz Peynir
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvıyağ

Fındık Mantolu Ay Çöreği


Fındık Mantolu Ay Çöreği

Fındık Mantolu Ay Çöreği


Malzemeler :

  • 4.5 su b.un
  • 1 p.kuru maya
  • 1 yumurta
  • 5 çorba k.toz şeker
  • 1 çay b.süt
  • yarım p.margarin
  • 1 çay b.sıvıyağ
  • aldığı kadar ılık su
     İç harcı için:
  • kek
  • kuru kayısı
  • kuru üzüm
  • kuru incir
  • ceviz
  • 2 elma
  • süt
     Üzeri için:
  • 1 yumurta
  • file fındık
Hazırlanışı : 

  • Hamuru için karıştırma kabına unu alın. Üzerine mayayı ve toz şekeri ekleyerek karıştırın. Üzerine yumurtayı, sütü ve biraz ılık sui biraz da sıvıyağ ekleyerek Ortadan başlayarak karıştırın. Hamuru 9 bezeye ayırın.Bu hamurları çay tabağı büyüklüğünde açın.
  • Diğer tarafta iç harcı için keki ufalayın. Üzerine doğranmış kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir, ceviz ve rendelenmiş elma ekleyin. Bunları karıştırın. Kıvamını koyu buylursanız süt ile biraz açabilirsiniz.

  • Hazır olan hamurların her bezesini biraz uzatın. İçine iç harçtan koyarak uzun bir rulo haline getirin. Ruloların uç kısımlarını biraz inceletip ay şekli verin.
  • Üzeri için yumurtayı çırpıp biraz süt ile karıştırın. Çörekleri önce yumurtaya oradan da file fındıklara bulayın. Tepsiye alarak bir süre mayalanması için bekletin.170 derecede pişirin.

Güveç Tarifi

Kaşarlı Sebzeli Güveç Tarifi

Kaşarlı Sebzeli Güveç Tarifi 

  • Malzeme Listesi

  • 1 Paket Mantar
  • 1 Kabak
  • 3 Yeşil Biber
  • 2 Domates
  • 1 Kase Arpacık Soğan
  • 1 Kırmızı Biber
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Tutam Biberiye
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Üzeri İçin:
  • Kaşar Peyniri

Kuruyemişli Pilav Tarifi

Kuzu İncikli Kuruyemişli Pilav Tarifi


Kuzu İncikli Kuruyemişli Pilav Tarifi 


  • Malzeme Listesi

  • 4 İncik
  • 1 Çorba K. Domates Salçası
  • 2 Defne Yaprağı
  • 1 Soğan
  •  
  • Pilavı İçin:
  •  

Abant Çorbası



  • Malzeme Listesi

  • 150 Gr. Kıyma
  • 1 Patates
  • 1 Soğan
  • 1 Kase Yoğurt
  • 2 Çorba Kaşık Un
  • 1 Yumurta Sarısı
  • Yarım Limon
  • 1 Tutam Dereotu
  • 1 Çorba Kaşık Tereyağı
  • Su
  • Tuz

Patatesli Milföy Mantısı

Patatesli Milföy Mantısı Tarifi

Patatesli Milföy Mantısı Tarifi 

  • Malzeme Listesi

  • 10 Adet Milföy Hamuru
  • 3 Adet Haşlanmış Patates
  • 1 Adet Soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz Kırmızı Biber



Antep Çorbası

Kavurmalı Enfes Antep Çorbası

Kavurmalı Enfes Antep Çorbası
 

  • Malzeme Listesi

  • 1 Su Bardak Kırmızı Mercimek
  • 1 Çay Bardak Pirinç
  • 1 Kase Haşlanmış Nohut
  • 1 Soğan
  • 1 Çorba Kaşık Un
  • 1 Çorba Kaşık Tereyağı
  • 100 Gram Kavurma
  • 1 Su Bardak Et Suyu
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Su


1 Mart 2013 Cuma

Oktay Usta Tarhana Çorbası




  • Malzemeler
  • 4 Çorba Kaşık Tarhana
  • 2 Çorba Kaşık Domates Salçası
  • 1 Su Bardak Börülce
  • 2 Yeşil Biber
  • 1 Su Bardak Tavuk Suyu
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Su

Rulo Pasta

Nefis Gofretli Rulo Pasta

Nefis Gofretli Rulo Pasta

  • Malzemeler :
  • 1 hazır kakaolu pasta keki
  •      Kreması için:
  • 3 su b.süt
  • 1 su b.toz şeker
  • 2 çorba k.kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çorba k.un
  • 1 çorba k.nişasta

Yulafli Simitler.

Çekirdekli ve Yulaflı Simitler

Çekirdekli ve Yulaflı Simitler

  • Malzemeler :
  • 2 su b.un
  • 2 su b.tam buğday unu
  • 1 su b.çavdar unu
  • yarım p.yaşmaya
  • 1 çorba k.tereyağı
  • 2 çorba k.zeyitnyağı
  • 1 çay b.süt
  • 2 çorba k.toz şeker
  • 1 çorba k.tuz
  • aldığı kadar ılık su

Milföy Kıtırcıklı Ezme Çorbası

Milföy Kıtırcıklı Ezme Çorbası

Milföy Kıtırcıklı Ezme Çorbası 

  • Malzemeler

  • 2 Havuç
  • 1 Patates
  • 1 Soğan
  • 1 Su B. Et Suyu
  • 2 Diş Sarımsak
  • 2 Çorba K. Tereyağı
  • 1 Tutam Dereotu
  • Su
  • Tuz

  • Kıtırı İçin:
  • 3 Milföy Hamuru
  • Toz Kırmızı Biber
  • Nane
  • Sıvıyağ


  • Hazırlanışı:

Soğanı doğrayıp tereyağı koyduğumuz bir tencerede kavuruyoruz. Soyulmuş havuç ve patatesi doğrayıp soğana ekliyoruz. Biraz daha kavurduktan sonra et suyu ve biraz sıcak su ekleyip pişiriyoruz.

Kıtırı için, milföy hamurlarını küp bir şekilde doğrayıp, sıvıyağ, toz kırmızı biber ve nane ile karıştırıp fırın tepsisine koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz. Çorbanın sebzeleri piştikten sonra el blendırı ile parçalıyoruz.

Kıvamını ayarlamak için biraz daha sıcak su ekliyoruz. Tuzunu ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra servis kasesine alıyoruz. Milföy kıtırları ile servis ediyoruz.

Çiçek Börek


Çiçek Börek

Çiçek Börek Nasıl yapılır ?

  • Malzemeler :
  • 2,5 su b. un
  • 50 gr. margarin
  • 100 gr. tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı k. tuz
     Kreması için:
  • 250 gr. kıyma
  • 1 domates

  • 1 çay b. ceviz
  • tuz, karabiber


     
  • Hazırlanışı :
Karıştırma 1 su bardağı yoğurt  1 adet yumurtayı kırın,Üzerine 50 gr margarin,100 gr.tereyağı ilave edin ve karıştırın.Üzerine 2.5 su bardağı ve 4 çorba kaşığı un ilave edip hamur malzemeini karıştırıp yoğurun.Hamur 5 dakika dinlendirin.İç harcı için parçalayıcıya 1 çay bardağı cevizi alın ve parçalayıcıdan geçirin.Karıştırma kabına 250 gr kıymayı,2 adet minik kesilmiş olan domatesi,cevizi,tuz ve karabibe ilave edin.İç harcı iyice karıştırın.Çiçek böreğin hamurunu ince olarak merdane ile iyice açın.Daha sonra hamurdan yuvarlak desenli kalıplar kullanarak 3 boy kesin.Hamurları küçükten büyüğe göre kesin.Daha sonra yuvarlak şekilli hamurları ayıtın.İlk önce büyük hamurun üzerine 1 tatlı kaşığ kadar kıymalı harçtan ilave edin.Üzerine orta boy hamur ilave edin.Üzerine 1 çay kaşığı kadar kıymalı iç harçtan ilave edin.Üzerine küçükolan yuvarlak hamuru ilave edin.Daha serçe parmağınızı hamurun ortasına batırın ve çiçek şekli verin.Bu şeklide çiçek böreği hazırlayın.Fırın tepsisine çiçek börekleri dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.