10 Nisan 2013 Çarşamba

Kolay Lahmacun Tarifi

Resim yazısı ekle
Kolay Lahmacun

Tarif Ayrıntıları

Mutfağı :
Türk
Türü :
Hamurişi
Pişirme Süresi :
10-15 dk
Zorluk :
Kolay
Kişi Sayısı :
4-6

9 Nisan 2013 Salı

Corn Flakesli Kurabiye

Corn Flakesli Kurabiye

Corn Flakesli Kurabiye

Malzemeler:
  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 avuç damla çikolata
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

8 Nisan 2013 Pazartesi

Kaymaklı Poğaça Tarifi

Kaymaklı Poğaça

Kaymaklı Poğaça

Malzemeler:
  • 125 gr oda sıcaklığında margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 yumurta (sarısı üzeri için)
  • 250 gr süt kaymağı
  • Aldığı kadar un

7 Nisan 2013 Pazar

Bademli Kavala Kurabiyesi



Bademli Kavala Kurabiyesi

Bademli Kavala Kurabiyesi

Malzemeler


*1 paket yumuşamış margarin
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 küçük çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı dilimlenmiş badem
*1/2 paket kabartma tozu
*1/2 su bardağı fındık unu
* üzeri için pudra şekeri…..
*5 su bardağı un (unun hepsini birden koymayın kıvamına göre ayarlayın)

6 Nisan 2013 Cumartesi

Kaşık Kurabiyesi



Kaşık Kurabiyesi

Kaşık Kurabiyesi


Malzemeler:

  • 5 su bardağı un
  • 2 paket margarin
  • 4 su bardağı toz fındık
  • 4 su bardağı un
  • 3 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet portakal veya
  • limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilin


Üç Renkli Salata



Üç Renkli Salata

Üç Renkli Salata

Malzemeler:
  • 600 gr. pancar turşusu
  • 7-8 adet havuç 
  • 2 adet kuru soğan, tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri İçin:
  • 600 gr. süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 4-5 dal maydanoz
  • 2 adet havuç (haşlanmış)

Andaloz çorbası

Andaloz çorbasıAndaloz çorbası

MALZEMELER
2 çorba kaşığı haşlanmış pirinç
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber

Püreli Rosto







  • MALZEMELER



  • 1 kg nuar et,
  • 2 çorba k. domates salçası,
  • 1 soğan,
  • 2 havuç,
  • 3 defne yaprağı,
  • 1 tatlı k. tane karabiber,
  • tuz,
  • su


  • PÜRESİ İÇİN:

5 Nisan 2013 Cuma

Acıbadem Tatlısı Tarifi

Acıbadem Tatlısı

Acıbadem Tatlısı

  • MALZEMELER

1 çorba kaşığı tereyağ (yada margarin)
2 su bardağı süt
yarım su bardağı toz şeker
yarım çubuk vanilya
200 gr acıbadem bisküvisi
yarım limon
3 yumurta

6 Kişilik

4 Nisan 2013 Perşembe

Resimli Kafesli Tart Tarifi

Resimli Kafesli Tart TarifiResimli Kafesli Tart Tarifi

hamur malzemeleri:

2,5 su bardağı un
150 gr margarin, oda sıcaklığında
yarım su bardağı toz şeker
yarım paketten biraz fazla kabartma tozu
2 yumurtanın sarısı

iç malzemeleri:

3 orta boy elma

yarım su bardağı toz şeker

yarım su bardağı fındık, irice dövülmüş

1 tatlı kaşığı tarçın

hazırlanması:

1. 3 elmanın kabuklarını soyup rendeleyin. bir tavaya elmaları ve yarım su bardağı toz şekeri ekleyip pişirin.

2. pişince yarım su bardağı fındık ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyip karıştırın. soğumaya bırakın.

3. unu geniş bir kaba koyun. ortasını açıp 150 gr margarini, yarım su bardağı toz şekeri, yarım paketten biraz fazla kabartma tozunu ve 2 yumurtanın sarısını ekleyin. tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun.

4. hamuru iki parçaya bölün. parçalardan birini merdaneyle açıp, margarinle yağlayıp un serptiğiniz 25-30 cm çapındaki yuvarlak bir borcama yayın. hamurun kenarlarını hafifçe yükseltin. (üzerine koyacağınız elma rendesi borcama değmesin, değerse kalıptan çıkarmanız zor olacaktır)

5. elmalı malzemeyi hamurun üzerine yayın. kalan hamuru merdaneyle oldukça ince açın. (0,3 mm) hamurdan yarım santim genişliğinde şeritler kesin. bu şeritleri elmaların üzerine bir kafes örecek şekilde yerleştirin.

6. tartınızı önceden ısınmış 180C fırında şeritlerin üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Resimli Şekerpare Tarifi

Resimli Şekerpare TarifiResimli Şekerpare Tarifi     
 

malzemeler:

  • şekerpare için:
    • 1 paket margarin, oda sıcaklığında
    • 1 su bardağı pudra şekeri
    • 4 yemek kaşığı irmik
    • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
    • 2 yumurta
    • 4 su bardağı un
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
  • şerbeti için:
    • 3 su bardağı şeker
    • 4 su bardağı su
    • yarım limonun suyu
  • üzerlerine:
    • fındık içi
  • Şekerparelerin hazırlanması:
    1. 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin.)
    2. Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin.
    3. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
    Şerbetin hazırlanması:
    1. 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.
    2. Ateşten alıp ılıtın.
    3. Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.
    4. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.

    Resimli Tiramisu Tarifi

    Resimli Tiramisu TarifiResimli Tiramisu TarifiTiramisu malzemeleri:
    2 katlı kakaolu pasta tabanı
    1 paket labne peyniri
    1.5 su bardağı süt
    2 yumurta
    1 çay bardağı toz şeker
    2 yemek kaşığı un
    1 paket vanilya
    1 yemek kaşığı granül kahve
    1 su bardağı su
    Üzeri için
    Kakao
    Rendelenmiş çikolata

    Tiramisu nasıl yapılır :

    Sütü, unu, yumurtayı, şeker ve vanilyayı karıştırmak suretiyle orta ateşte muhallebi kıvamında pişiririz. Soğumaya bırakırız. Labne peynirini içine ekleyerek mikserle çırparız. Kek tabanından 8 cm’lik çember ile 4 yuvarlak parça keseriz. Granül kahveyi sıcak su içinde eritiriz. Kalıpların tabanına bir kek parçası yerleştirip kahveli su ile ıslatırız. Üzerine krema ekleriz. Tekrar kek yerleştirip işlemi tekrarlayıp, 1 gece buzdolabında bekletiriz. Pasta üzerine kakao serpiştirip kalıptan çıkartırız. Rendelenmiş çikolata ile Tiramisu üzerini süsleyip servis yaparız.



    Mozaik Pasta Tarifi

    Mozaik Pasta Tarifi


    malzemeler:
    • 1 su bardağı un
    • 1.5 su bardağı şeker
    • 4 yemek kaşığı kakao
    • 1 kg süt
    • 1 yemek kaşığı margarin
    • 1 yumurtanın sarısı
    • 2 paket sade pötibör bisküvi
    • yarım su bardağı hindistan cevizi
    hazırlanması:
    1. tencereye un, şeker ve kakaoyu koyup karıştırın. (sütü karıştırmadan eklerseniz un topaklaşır.)
    2. sütü ve margarini ilave edip devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
    3. inmesine yakın yumurta sarısını ekleyip karışıma iyice yedirin.
    4. 1 bisküviyi sosa batırıp dikdörtgen bir borcama diklemesine yerleştirin. önüne sosa batırmadığınız bir bisküvü koyun. sade bisküvinin önüne tekrar sosa batırılmış bisküvi ekleyin. hepsini bu sıra ile yerleştirin. kalan sosu pastanızın etrafına sürün. pastanız soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serpin ve verev keserek servis yapın.

    Poğaça Tarifi

     Poğaça Tarifi

    Poğaça nasıl yapılır diyenlere işde aşağıda tarifi buyrun;

    Tarifi veriyorum.


    2 adet yumurta (sarıları üstüne sürülecek)
    1 adet yaş maya
    1 adet kabartma tozu
    1 adet küp şeker
    1 çay kaşığı tuz
    1 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı süt
    1 paket yağ ve biraz da zeytinyağı 4 su bardağı un fakat birazdaha gerekebilir.
    Bunu yoğuruyoruz ve mayalıyoruz. Sonra yuvarlayıp içine iç harcını koyuyoruz isteğe bağlı fırında kabarıp pişene kadar en fazla 35 ve ya 40 dk afiyet olsun.

    Hanımeli Böreği Tarifi

    Hanımeli Böreği Tarifi
    malzemeler:
    • 4 yufka
    • 1 paketten az margarin
    • yarım çay bardağı dolmalık fıstık
    • sıvıyağ
    • 1 kuru soğan
    • 250g kıyma
    • tuz
    • karabiber
    • yarım çay bardağı kuş üzümü
    • tarçın
    • maydanoz
    • 1 yumurtanın sarısı
    hazırlanması:
    1. dolmalık fıstığı bir tavada sıvıyağ ile kavurun. yemeklik doğranmış soğanı ve kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. ateşten alıp tuz, kara biber, tarçın, kuş üzümü ve maydanoz ile karıştırın.
    2. margarini eritin. 2 yufkayı yağlayıp üst üste koyun ve 12 eşit paçaya bölün. parçaların geniş kısımlarına kıymalı içten koyup sigara böreğinden irice sarın. diğer 2 yufka için de aynı işlemi uygulayın.
    3. böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

    Tavuk Göğsü Tarifi


    Tavuk Göğsü Tarifi

    Tavuk göğsü malzemeleriYarım paket margarin
    1 litre süt
    3 kahve fincanı un
    3 kahve fincanı şeker
    1 paket vanilya
    1 adet damla sakızı veya falım sade sakızTavuk göğsü tarifi
    Margarini tencereye koyup eritmeye başlıyorum. Margarin eridikten sonra un katıyorum ve bir müddet karıştırarak kavuruyorum. Şekeri ekliyorum ve karıştırmaya devam ediyorum. Sütü yavaş yavaş ekliyorum, sakızı içine atıyorum ve hala karıştırmaya devam ediyorum. Hiç boş bırakmaya gelmez hep karıştırmak lazım… Tavuk göğsü kaynamaya ve koyulaşmaya başlayınca vanilyayı katıyorum ve bir müddet sonra tencereyi ocaktan alıyorum. Yarım saat kadar tavuk göğsümüzü soğuması için kendisiyle baş başa bırakıyorum ve sonra görünümü güzelleşene kadar mikserle çırpıyorum. Sonra tepsi şeklinde bir kaba alıyorum, dolapta yeteri kadar soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapıyorum.



    Anne Yemek Tariflerine Sizde Tarif Resmini Yada Kattıgınız Püf Noktaları söyliyebilirsiniz. Facebook'ta

    Tavuklu Adana Kebap Tarifi

    Tavuklu Adana Kebap Tarifi



    Malzemeler ( 4 kişilik ):

    500 gram tavuk kıyması
    1 adet limon suyu
    1 adet soğan
    3 diş sarımsak
    Tuz, karabiber
    1 Yumurta

    Salatası için

    1 adet kırmızı soğan
    5 adet marul yaprağı
    1 adet domates
    Yarım demet maydanoz

    Yapılışı:

    Derin bir kabın içine tavuk kıymasını, yumurta, rendelenmiş soğanı, limon suyu ve ezilmiş sarımsağı koyup iyice yoğurun. Tuz ve karabiberini de ilave elinizi yağlayıp uzun köfteler yapın yağlanmış fırın tepsine dizin. Tüm harcı aynı şekilde hazırlayıp tepsiyi 200 derecedeki önceden ısıtılmış da 30 dakika pişirin. Bu arada salatasını hazırlayın kıyılmış soğan, maydanoz ve yeşilliği tabağın altına koyun. Üzerine pişmiş olan tavuk kebabını da üzerine koyup servis yapabilirsiniz.

    Salamlı Menemenli Börek

    Salamlı Menemenli Börek Salamlı Menemenli Börek   

    MALZEMELER

    3 yufka,
    4 milföy hamuru,
    1 çorba k. tereyağı,
    1 çay b. sıvıyağ


    İÇ HARCI İÇİN:

    3 domates,
    8 yeşil biber,
    3 yumurta,
    100 gr salam,
    yarım kalıp beyaz peynir,
    1 tutam maydanoz,
    tuz,
    sıvıyağ




    HAZIRLANIŞI:

    Yufkayı tezgaha seriyoruz. Tereyağını eriterek sıvıyağla karıştırarak sos hazırlıyoruz. Yufkanın içine sostan serpiyoruz. Yufkanın iki kenarını ortaya doğru kapatıyoruz. Diğer iki kenarını da kapatıyoruz ve dörtgen şekline getiriyoruz.

    Bütün yufkaları bu şekilde hazırlıyoruz ve bekletiyoruz.Domateslerin altına çarpı şeklinde çizik atıyoruz. Ocağın üzerinde çeviriyoruz. Böylece kabuklarını kolaylıkla soyuyoruz. Domatesleri küp küp doğruyoruz.Biberleri ve salamları ince ince doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ dökerek biber ve salamı kavuruyoruz.

    Biraz sonra domatesleri ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine yumurtaları kırıyoruz. Peyniri de üzerine parçaladıktan sonra karıştırıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Maydanozu doğruyoruz.Menemen pişip altını kapattıktan sonra üzerine maydanozu serpiyoruz.Dikdörtgen yufkaları da dört eşit parçaya kesiyoruz. Her bir parçanın ortasına menemen koyuyoruz. Köşelerini ortada birleştirerek zarf şeklinde kapatıyoruz.Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Milföy hamurlarından şeritler kesiyoruz. Her bir böreğin üzerine çarpı şeklinde yerleştiriyoruz.Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

    Baharatlı Köz Çorba Tarifi

    Baharatlı Köz Çorba Tarifi

    MALZEMELER

    3 domates
    2 patlıcan
    3 kırmızı biber
    1 soğan
    3 diş sarımsak
    1 çorba k. un
    1 çorba k. tereyağı
    sıvıyağ
    et suyu
    taze kekik
    taze biberiye
    tuz
    su



    HAZIRLANIŞI:

    Patlıcan ve biberleri közlüyoruz. Peşinden domatesi, soğanı ve sarımsakları da közlüyoruz. Közlediğimiz sebzeleri soyuyoruz ve doğruyoruz. Çorba tenceresine tereyağını ve unu ilave ediyoruz. Soğanı ve sarımsağı tencereye alarak kavuruyoruz.

    Kırmızı biber ve patlıcanı da ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Et suyunu ve sıcak suyunu veriyoruz. Tuzunu ekliyoruz. Kekiği ve biberiyesini de ilave ediyoruz. Çorbayı el blendırından geçiriyoruz. Biraz daha kaynattıktan sonra servis ediyoruz.

    Tavuk Budu Dolması Tarifi


    MALZEMELER


    • 4 tavuk budu
    • yarım su b. pirinç
    • 2 çorba k. bulgur
    • 2 çorba k. kuş üzümü
    • 2 çorba k. dolmalık fıstık
    • 1 soğan
    • 1 tutam dereotu
    • sıvıyağ
    • tuz
    • karabiber

    GARNİTÜRÜ İÇİN:

    • kabak
    • havuç
    • 2 domates
    • 1 tutam fesleğen



    HAZIRLANIŞI:

    Tavuk butlarını bıçakla açıyoruz. Fileto gibi inceltiyoruz. Bu işlemi kasabımıza da yaptırabiliriz. Açtığımız etin üzerine bozdolabı poşeti sererek,et döveceğiyle döverek inceltiyoruz. İç harcı için tencereye sıvıyağ döküyoruz. Yemeklik doğradığımız soğanı koyarak kavuruyoruz.Peşinden fıstığı ilave ederek kavuruyoruz.

    Pirinci, bulguru ve kuş üzümünü ilave ederek kavuruyoruz. Sıcak suyu döküyoruz.Tuzunu ve karabiberiniz atıyoruz.

    Altını kapattıktan sonra doğranmış dereotunu ilave ederek karıştırıyoruz. 4 parça aluminyum folyo ve yağlı kağıt kesiyoruz. Folyonun üzerine yağlı kağıdı seriyoruz. Yağlı kağıdın üzerine tavuğu koyuyoruz. Tavuğun içine de iç harçtan koyuyoruz. Harç koyduğumuz uçtan başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz. Aluminyum folyoyu direkt tavuğa değdirmemeye özen göstermeliyiz. Sardığımız dolmaları da fırın tepsisine alıyoruz.

    Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kabak ve havuçları soyuyoruz. Parmak gibi doğruyoruz. Tencereye kaynar su koyuyoruz, önce havucu biraz sonra kabağı ilave ederek haşlıyoruz. Domatesleri küp doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküyoruz ve domatesleri soteliyoruz. Tavukları folyosunda çıkararak dilimliyoruz. Servis tabağına diziyoruz. Garnitürlerini kenarlarına koyarak servis ediyoruz.

    Hindistan Cevizli Vişneli Tatlı Tarifi

    Hindistan Cevizli Vişneli Tatlı Tarifi

    MALZEMELER

    yarım pasta keki
    1 lt. süt
    1 su b. toz şeker
    1 çorba k. mısır nişastası
    2 çorba k. pirinç unu
    1 su b. hindistan cevizi
    1 pk. vanilya


    VİŞNE SOSU İÇİN:

    400 gr. vişne
    1 çay b. toz şeker
    1 su b. su
    1 çorba k. nişasta




    HAZIRLANIŞI:

    Keki yuvarlak cam fırın kabına alıyoruz ve elimizle ufalıyoruz.Sütü tencereye döküyoruz. İçine şekeri, nişastayı, pirinç ununu ve vanilyayı koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Göz göz olup kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakmadan içine hindistan cevizini ilave edip karıştırıyoruz. Altını kapatıyoruz ve ufaladığımız kekin üzerine gezdirerek döküyoruz. Kekin üzerini tamamen kaplıyoruz.

    Vişneyi ayrı bir tencereye alıyoruz. İçine suyunu döküp kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca şekerini ilave ediyoruz. Nişastanın içine az su koyarak, nişastayı eritiyoruz.

    Nişastayı da vişne tenceresine dökerek karıştırıyoruz. Kıvamını bağlıyoruz ve biraz daha kaynatıyoruz. Tatlının kreması biraz soğuyup kabuk bağlayınca üzerine vişneli sosu döküyoruz. Soğuyunca servis ediyoruz.

    İmam Bayıldı Tarifi

    İmam Bayıldı Tarifiİmam Bayıldı Tarifi
    MALZEMELER

    4 patlıcan
    3 soğan
    4 domates
    7 yeşil biber
    3 diş sarımsak
    1 çorba k. domates salçası
    sıvıyağ
    tuz
    karabiber
    su




    HAZIRLANIŞI:


    Patlıcanları yarı kıvamda közlüyoruz. Kabuklarını soyuyoruz. Soğanları piyazlık doğruyoruz. Sarımsakları da doğruyoruz.Tencereye sıvıyağ dökerek soğan ve sarımsakları kavuruyoruz. 1 domatesi üzeri için ayırıyoruz. Domatesleri soyuyoruz ve küçük küp şeklinde doğruyoruz.

    Biberlerin ikisini ince ince doğruyoruz. Soğanların peşinden biberleri de ilave ediyoruz. Biraz çevirdikten sonra salçasını ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Domatesini de tencereye koyarak karıştırıyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Kabuklarını soyduğumuz patlıcanları cam fırın kabına diziyoruz. Üzerlerine tuz ve toz şeker serpiyoruz.

    Patlıcanların ortasını bıçakla çiziyoruz. İçlerini açıyoruz ve hazırladığımız domatesli harcı dolduruyoruz. Ayırdığımız domatesi iri iri dilimleyerek patlıcanların üzerlerine birer tane yerleştiriyoruz.Biberleri de birer tane üstlerine yerleştiriyoruz. Domates harcı tenceresinde kalan sosu suyla hafif açıyoruz. Patlıcanların üzerine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

    Yuvacıklı Börek Tarifi

    Yuvacıklı Börek

    MALZEMELER
    6 su b. un
    yarım pk. yaş maya
    1 su b. yoğurt suyu
    1 çorba k. tereyağı
    yarım çay b. sıvıyağ
    tuz
    su

    İÇ HARCI İÇİN:
    300 gr. kıyma
    1 soğan
    1 tutam maydanoz
    tuz
    karabiber

    ÜZERİ İÇİN:
    1 yumurta sarısı

    HAZIRLANIŞI:

    Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını açıyoruz ve ortaya mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine yoğurt suyunu ve sıvıyağı döküyoruz. Tereyağını ilave ediyoruz. Unun üzerine de tuz serpiyoruz ve ortasından mayayı eriterek yoğurmaya başlıyoruz.

    Ilık su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlıyoruz. Bir kaseye sıvıyağ koyuyoruz. Yuvarladığımız hamur bezelerini sıvıyağa daldırıp çıkararak yuvarlak fırın tepsisine diziyoruz. İç harcı için, kıymayı karıştırma kabına alıyoruz.


    Soğanı ve maydanozu doğrayarak içine ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz ve yoğuruyoruz. Hazırladığımız harçtan hamur bezelerinin sayısı kadar parça koparıp yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız kıymalı harcı hamurların içine batırıyoruz. Yumurta sarısını çırpıyoruz ve böreğin hamur kısımlarına sürüyoruz. 15 dakika kadar tepside mayalandırdıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

    Kişnişli Patates Çorba Tarifi

    Kişnişli Patates Çorba Tarifi

    MALZEMELER:

    2 patates
    1 soğan
    2 diş sarımsak
    1 çorba k. tereyağı
    1 su b. et suyu
    sıvıyağ
    tuz
    su

    TERBİYESİ İÇİN:

    1 kase yoğurt
    1 yumurta sarısı
    1 çorba k. un

    ÜZERİ İÇİN:

    kişniş



    HAZIRLANIŞI:

    Patatesleri soyuyoruz ve doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ ve tereyağı koyuyoruz. Soğan ve sarımsağı doğrayarak tencereye alıyoruz. Patatesi de koyarak kavuruyoruz. Peşinden sıcak suyunu döküyoruz. Et suyunu ilave ediyoruz.

    Çorbayı kaynatıyoruz. Terbiyesi için, yumurtanın sarısını kaseye ayırıyoruz. Üzerine unu ve yoğurdu döküyoruz ve çırpıyoruz. İçine soğuk su dökerek kıvamını açıyoruz. Peşinden karıştırarak sıcak su ekliyoruz. Tenceredeki çorbayı el blendırıyla eziyoruz.

    Terbiyeyi karıştırarak tencereye ilave ediyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz. Üzerini kişniş yapraklarıyla süsleyerek servis ediyoruz

    Bademli Çıtır Helva Tarifi

    Bademli Çıtır Helva  TarifiBademli Çıtır Helva  Tarifi
    Malzemeler:

    3 su b. irmik
    2 çorba k. tereyağı
    1 su bardağı badem
    1 çay bardağı sıvıyağ

    Şerbeti için:

    4 su bardağı süt
    1 su bardağı su
    3 su bardağı toz şeker

    Üzeri için:

    4 çorba k. esmer toz şeker

    Hazırlanışı:

    2 çorba kaşığı tereyağını tencereye alarak eritin.Üzerine irmiği ve bademi ekleyerek kısık ateşte karıştırarak pişirin. Diğer tarafta şerbeti için süt, su ve toz şeker ekleyerek pişmeye alın.İrmik kavrulunca üzerine şerbeti verilerek kısık ateşte karıştırılır. Yoğunlaşınca altını kapatın. İlk sıcaklığı çıkınca esmer şekeri de karıştırarak servis yapın.

    Sucuklu Peynirli Börek Tarifi

    Sucuklu Peynirli Börek Tarifi

    Malzemeler :

    4 yufka
    200 gr.sucuk
    2 soğan
    2 domates
    tuz,karabiber
    kekik
    mısırözü yağı


    Sosu için:

    2 su b.süt
    1 çay b.sıvıyağ
    2 yumurta


    Üzeri için:

    Kaşar peyniri


    Hazırlanışı :

    Soğanları sıvıyağda kavurun. Bir süre sonra üzerine doğranmış sucukları da ekleyin. Bİraz kavrulunca domates ve maydanozu da ekleyin. Sucuğun tuzunu da hesap ederek tuzunıu ve baharatını ayarlayın.

    Sosu için karıştırma kabına yumurta, süt ve sıvıyağını alarak çrpın.

    Tepsiyi yağladıktan sonra bir yufkayı tepsinin tabanına yayın. Üzerine 2 yufkayı parçalayarak yayın. Üzerine iç harcı yayın. Kalan bir yufkayı da üzerine yayın. Daha sonra sosun içine akabilmesi için böreği dilimleyin.Böreğin üstüne kaşar peyniri rendesi koyarak 5 dakika kadar dinlendirin. 180 derecede pişirin.

    Bademli Brovni Tarifi

    Bademli Brovni  resmi

    Malzemeler

    4 adet yumurta,
    200gr margarin,
    2 bardak şeker,
    1 bardak un,
    100gr bitter çikolata,
    1 bardak badem,
    1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
    krema




    Tarifi
    Bademleri az haşlayıp kabuklarını soyun. Çikolatayı rendeleyin. Bir kap içinde margarin ve şekeri yoğurun; yumurta, un, kabartma tozu, çikolata ve bademleri ekleyerek yoğurmaya devam edin. Yağlanmış kek kalıbına karışımı aktarın. 160 derecede yarım saat pişirin. Ilındığı zaman üzerine krema bulayın.

    Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi

    Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi


    Malzemeler:

    1 paket irmik
    250 gr tereyağ
    1/2 çay bardağı sıvıyağ
    Üzüm


    Şerbeti İçin

    4 su bardağı şeker
    4.5 su bardağı su




    Hazırlanışı

    Çelik tencereye tereyağ,sıvıyağ karışımı alınır kısık ateşte yağ eritilir.
    Eriyen yağ karışımına irmik ilave edilip orta ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 15 dakika kavrulur.
    Bu arada ayrı tencerede şeker,su karışımı şeker eriyinceye kadar kaynatılıp ocaktan alınır.
    Şerbet ölçüsü kaç bardak irmikle yapıcaksak o kadarda şeker ve su ile hazırlıyalım .
    İrmiğin rengi karamelize olana kadar kavrulur.
    (Açık renkli olsması için 10 dakika kısık ateşte kavrulur).
    Helva tenceresine üzüm ekleyip ateşten alınır.
    Harareti gitmesi için iki dakika beklenir.
    Şerbetle buluşturularak karıştırılır.(şerbet irmikle buluşunca dışarı zıplıyor dikkat etmek gerek).
    Helva tenceresi tekrar ocağa alınır ve beş dakika kısık ateşte pilav gibi çektirilir.
    ocaktan alınıp demlenmesi için beklenir.
    Ilınan helva karıştırılır.
    Camkasenin dibi ve yanları irmik helvasıyla kaplanır .
    Boş kalan ortasına dondurma konulur.
    Üstü tekrar helva ile kaplanıp servis kabına ters çıkarılır .
    Çikolata ile süslenen dondurmalı irmik helvası servise hazır.

    Gevrekli Dondurmalı Pasta Tarifi


    Gevrekli Dondurmalı Pasta tarifini aşağıdaki hazırlaış olduğum sayfada bulabilirsiniz.Malzemeler
    Bir poşet kremşanti
    Bi bardak süt
    Elli gram margarin yada tereyağ
    Üç yüz gram kadar mısır gevreği
    vanilyalı dondurma
    Bir paket çikolata sosu
    İki bardak süt




    Hazırlanışı
    krem şantiyi çırpın üzerine erittiğiniz margarini ekleyin tekrar karıştırın. Üzerine mısır gevreğinide katıp iyice karıştırın
    karışımın yarısını dikdörtgen borcama yayın üzerine dondurmayı yayın kalan karısımıda en üste yayın kasıkla düzeltin
    buzlukta üç dört saat dinlendirin. Seris yapmadan önce buzluktan cıkarıp biraz dinlendirip servis yaparken iki bardak sütle hazırladığımız cikolata sosunu dökün. Üzerine hindistan cevizi ile süsleyin. Afiyet olsun.

    Güneş Pasta Tarifi


    Çocuklarınızın çok begeneceği harika bi pasta
    Malzemeler
    Üç yumurta,
    İki bardak şeker,
    Bir bardak süt,
    İki bardak un,
    yarım paket margarin,
    İki kabartma tozu,
    muzlu puding,
    Bir paket beyaz kremşanti,
    yarım çay kaşığı SARI gıda boyası.

    Puding için
    Üç buçuk bardak süt,

    kremşanti için
    Bi bardak süt.
    Çok az KIRMIZI gıda boyası

    Hazırlanışı
    Yumurta ve şeker karıştırın.Diğer malzemelerde sırasıyla ilave edilip çırpılır.Yağlanmış tepsiye döküp önceden ısıtılmış fırında otuz dakika pişirilir. Kek soğuyunca ikiye kesin. Süt ile hazırladığımız muzlu puding kekin arasına ve üstüne sürün. Krem şanti hazırlanır.Sarı gıda boyası katılır,Çok az beyaz kremşanti ayrılır.Sarı krem şanti üzerine ve yanlarına sürülür ve süslenir.önceden ayırdığımız beyaz kremşantinin içine kırmızı gıda boyası katıp renklendirilir.Ağız ve yanaklar yapın. Gözlerine mavi sakız koyup servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

    Gürcü Pasta Tarifi


    Gürcü Pasta Tarifi



    Harika Bir lezzet olan Gürcü Pastası tarifini aşağıda görebilirsiniz.
    Malzemeler
    Dokuz adet yumurta
    Üç su bardağı tozşeker
    İki paket vanilya
    İki yüz gram margarin (1 paket 250 gram)
    Bir su bardağı ılık süt
    İki buçuk su bardağı un
    Dört çorba kaşığı kakao
    Bir buçuk paket kabartma tozu
    İki tutam tuz

    Hazırlanışı
    Yumurtanın akını ve sarısı ayırın. Yumurta sarısı, birbuçuk su bardağı tozşeker ve bir paket vanilyayı iyice çırpın. Margarini ekleyip, çırpmaya devam edin. Sütü yavaş yavaş ilave edin. Ayrı bir yerde un, kakao, kabartma tozunu ve bir tutam tuzu karıştırdıktan sonra, eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin. Fırın kabını yağlı kağıtla kaplayıp, karışımı kalıba boşaltın. Spatula ile üzerini düzeltip, önceden ısıtılmış yüz yetmiş beş derece fırında elli dakika, kekin ortası sert, üzeri balon balon olana dek pişirin. Daha sonra ılınmaya bırakın. Ayrı bir yerde yumurta akı, bir paket vanilya ve bir tutam tuzu kar haline gelene dek mikserle çırpın. Üzerine bir buçuk su bardağı tozşekeri azar azar ilave edip, on beş dakika çırpmaya devam edin. Kar halini alan karışımı, ılık haldeki kekin üzerine fazla bastırmadan sürün. Önceden ısıtılmış yüz seksen derece fırında yirmi dakika daha pişirin. Dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.

    Kazdağı Çorba Tarifi

    Kazdağı Çorba Kazdağı Çorba Tarifi
    MALZEMELER:

    5 çorba k. tarhana
    1 su b. haşlanmış börülce
    1 çay b. haşlanmış nohut
    3 yeşil biber
    2 domates
    1 çorba k. domates salçası
    1 tavuk bacağı
    1 çorba k. tereyağı
    tavuk suyu
    tuz




    HAZIRLANIŞI:

    Tavuğu haşlıyoruz ve etlerini didiyoruz. Domatesleri soyuyoruz ve doğruyoruz. Biberleri de doğruyoruz.Tencereye tereyağını ve sıvıyağı koyuyoruz. Biberleri ilave edip kavuruyoruz.

    Salçayı ve tarhanayı alıp karıştırıyoruz. Domatesleri ekliyoruz. Önce soğuk su döküyoruz. Peşinden tavuğu haşladığımız suyu da ilave edip çırpma teliyle karıştırıyoruz. Pişmesine yakın haşlanmış nohut, börülce ve tavuğu ilave edip tuzunu da atıyoruz. Kıvamına göre sıcak su ekliyoruz. Bir taşım daha kaynatıp servis servis ediyoruz.

    Salamlı Ramazan Pidesi

    Salamlı Ramazan Pidesi

    MALZEMELER:

    1 ramazan pidesi
    2 domates
    1 çorba k. domates salçası
    4 yeşil biber
    1 çay b. mısır
    1 tutam taze kekik
    250 gr. kaşar peyniri
    100 gr. beyaz peynir
    100 gr. dil peyniri
    100 gr. salam
    zeytinyağı




    HAZIRLANIŞI:

    Ramazan pidesini ortadan ikiye kesiyoruz. Domatesleri ve biberleri küçük küp şeklinde doğruyoruz. Dil peynirini ve kaşar peynirini bir kaseye rendeliyoruz. Sosu için, salçayı, domatesin bir kısmını, kekiği ve zeytinyağını doğrayıcıdan geçiriyoruz. Hazırladığımız sosu iki parça pidenin üzerine sürüyoruz.

    Sosun üzerine beyaz peyniri rendeliyoruz. Diğer peynirlerin rendesinden bir kısmını üzeri için ayırıyoruz. Kalanı da pidelerin üzerlerine serpiyoruz. Domates, biber, mısır ve salam dilimlerini de pidelerin üzerine koyuyoruz.

    Yağlanmış fırın tepsisine alıyoruz, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

    İrmik Kaymaklı Ekmek Kadayıfı


    MALZEMELER:

    yarım ekmek kadayıfı
    1 lt. su
    1 kg toz şeker
    yarım limon


    KAYMAĞI İÇİN:

    2 su b. süt
    2 çorba k. irmik
    2 çorba k. toz şeker
    1 pk. vanilya
    yeşil fıstık




    HAZIRLANIŞI:

    Şekerin az bir kısmını tencereye döküyoruz. Yarım limonu bir çatala geçiriyoruz ve şekerin üzerinde gezdirerek karamel haline getiriyoruz. Üzerine dikkatli bir şekilde suyu döküyoruz. Karıştırıyoruz ve kalan şekeri de döküyoruz. Sütü ayrı bir tencereye döküyoruz.

    İrmiği, şekeri ve vanilyayı da ilave edip çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Ekmek kadayını geniş bir tepsiye koyuyoruz. Suyla ıslatıyoruz ve ekmeği kırmamaya özen göstererek suyunu sıkıyoruz. Üzerine karamelli şerbetini döküyoruz. Tepsiyi ocağa alıyoruz ve bir yandan kısık ateşte pişiriyoruz.

    Kadayıfın birkaç yerine kürdan batırıyoruz ki şerbeti güzel çeksin. Kepçeyle ara ara kenardaki şerbetini alıp üzerine döküyoruz. Ekmek kadayıfı pişince altını kapatıyoruz ve kaymağı üzerine döküyoruz. Yeşil fıstıkla süslüyoruz. Soğuyunca servis ediyoruz.

    Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye


    MALZEMELER:

    • yarım kg. kuru fasulye
    • 2 soğan
    • 3 domates
    • 6 yeşil biber
    • 1 çorba k. domates salçası
    • 100 gr. pastırma
    • 2 çorba k. tereyağı
    • sıvıyağ
    • tuz
    • su




    HAZIRLANIŞI:

    Kuru fasulyeyi bir gece öncesinde ıslatıyoruz ve ertesi gün haşlıyoruz. Döküm tencereye az sıvıyağ döküp yemeklik doğranmış soğanı kavuruyoruz. Ardından tereyağını ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Pastırmayı doğruyoruz ve soğan kavrulduktan sonra tencereye koyuyoruz. Biberleri doğrayıp tencereye alıyoruz. Salçasını da koyup karıştırıyoruz.

    Diğer tencerede haşlanan kuru fasulyeyi süzerek tenceremize ilave ediyoruz. Tuzunu ve suyunu koyuyoruz. Kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.


    Ocakta bir taşım kaynadıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyup pişirmeye devam ediyoruz.

    Kavun İçinde Ananaslı Parfe


    MALZEMELER:

    • 2 kavun
    • 1 ananas
    • 1 pk. toz şanti
    • 1,5 su b. süt
    • 1 çay b. toz şeker
    • 1 pk. yulaflı bisküvi
    • 1 çay b. ceviz





    HAZIRLANIŞI


    Ananası soyuyoruz ve içini küçük küp şeklinde doğruyoruz. Tavaya ananası ve şekeri ilave ediyoruz. Beraber pişirdikten sonra soğutuyoruz. Şantiyi sütle köpürtüyoruz. İçine kırılmış ceviz ve bisküvileri koyuyoruz. Pişirilmiş ananası da ilave edip karıştırıyoruz.

    Kavunların içlerini boşaltıyoruz. Hazırladığımız karışımı kavunların içine dolduruyoruz ve bir gece buzlukta bekletip ertesi gün servis ediyoruz.

    Kavun Şerbeti



    MALZEMELER

    1 kavun
    1 lt. su
    1 su b. toz şeker
    1 limon
    1 dal taze tane


    HAZIRLANIŞI:

    Kavunun içini çıkarıp eziyoruz ve süzgeçten geçirerek çekirdeklerini ayırıyoruz. İçine şekeri, suyu ve sıkılmış limonu ilave edip karıştırıyoruz.

    Nane yapraklarını içine atıyoruz ve soğutup servis ediyoruz.

    İslim Kebabı Tarifi

    MALZEMELER
    125 gr Margarin
    1 Kg Kusbasi Et
    3 Adet Sogan
    1/2 Kg Domates
    1 Su Bardagi Su
    1 Kg Patlican
    1 Çorba Kasigi Tuz
    3 Adet Dolmalik Biber

    YAPILIŞI
    Tencereye 1 çorba kasigi margarini alin. Dogranmis sogan ve eti ilave
    edin. 5 dakika atesin üzerinde çevirin. 2 adet domatesi dograyip tuz ve su
    ilave edip, suyunu çekene kadar pisirin. Etler pisince suyunu süzüp ayri bir
    kaba alin.

    Dilimlenmis patlicanlari tuzlayip 15 dakika kadar suda beklettikten sonra
    kurulayin. Kalan margarini genis bir tavada hafifçe kizdirip, patlicanlari
    kizartin. Aldiginiz patlicanlari kagit havluya koyun. Komposto kasesinin
    üzerine 1 adet uzunlamasina 1 adet enlemesine patlican yerlestirin.
    Üzerine birkaç et koyun. Patlicanlarin kenarlarini birlestirin. Üzerine
    dilimlenmis 1 adet domates ve biber koyun. Kürdanla tutturun. Eti
    pisirdiginiz suyu üzerine gezdirin. Önceden isitilmis 200 dereceli firinda 10
    dakika pisirip servis yapin.

    İskender Kebabı Tarifi

    İskender Kebabı Tarifi İskender Kebabı Tarifi   
    MALZEMELER
    1/2 Kg Kusbasi Et
    2 Adet Sogan
    3 Dis Sarmisak
    3 Adet Domates
    2 Adet Sivri Biber
    Tuz, Karabiber
    1 Çay Kasigi Salça
    1 Su Bardagi Sicak Su
    1 Adet Pide
    1 Çay Kasigi Tereyag
    Üzerine:
    2 Çorba Kasigi Yogurt

    YAPILIŞI
    Yarim kg kusbasi eti tencereye alin. 2 adet sogan ve 3 dis sarmisagi
    yemeklik dograyin. Küp küp dogranmis 2 adet sivribiber ve 3 adet
    domatesle birlikte tencereye ekleyin. 1 çay kasigi salça, tuz ve karabiberi
    ilave edin. Domateslerin suyu çekene dek kisik ateste pisirin. 1 su bardagi
    sicak su ekleyin. Sebzeler iyice yumusayinca ocaktan alin. 1 adet pidenin
    üzerine 1 çay kasigi tereyagini sürün. Kare biçiminde kesin. Etleri pisirdiginiz
    suyu pidenin üzerine dökün.Daha sonra etleri dizin. Etlerin yanina 2 çorba
    kasigi yogurt ekleyin. 2 çorba kasigi tereyagini eritip, etlerin üzerine gezdirin.

    İncik Kebabı Tarifi

    İncik Kebabı Tarifi


    MALZEMELER
    4 Adet Kuzu Incik
    1 Adet Kirmizibiber
    1 Adet Dolmalik Biber
    1 Çay Kasigi Salça
    1 Adet Sogan
    1Litre Su
    1 Çay Kasigi Tane Karabiber
    1 Çay Kasigi Rosemary
    3 Adet Defne Yapragi
    1 Tatli Kasigi Tuz
    4 Adet Patates
    8 Adet Taze Fasulye

    YAPILIŞI
    Kuzu incikleri temizlendikten sonra tencereye aktarin. Biberlerin çekirdek
    yataklarini çikardiktan sonra iri parçalar halinde dograyin ve etin üzerine
    ekleyin. Sulandirilmis 1 çay kasigi domates salçasini ilave edin.
    Soganin kabuklarini soyduktan sonra iri iri dograyin. 1 litre suyu tencereye
    aktarin. Son olarak 1 çay kasigi rosemary, 3 adet defne yapragi ve 1 tatli
    kasigi tuzu tencereye aktarin. Etler yumusayana dek pisirin. Önceden
    hasladiginiz patates ve taze fasulyelerle birlikte servis yapin.

    Halil İbrahim Sofrası Kebabı Tarifi

    Halil İbrahim Sofrası Kebabı Tarifi Halil İbrahim Sofrası Kebabı Tarifi



    MALZEMELER
    6 adet milföy hamuru
    3 adet soyulmus sosis
    250 gr mantar
    4 dilim pastirma
    100 gr taze kasar
    1 adet yumurta
    tuz
    Köftesi İçin:
    1/2 kg kiyma
    1 adet sogan
    2 dilim ekmek içi
    1 tatli kasigi siviyag
    tuz
    köfte bahari
    kekik
    karabiber
    Püre İçin:
    3 adet patates
    1/4 paket margarin
    1,5 su bardagi süt
    1 çay kasigi tuz

    YAPILIŞI
    Mantarlari haslayip süzelim (3-4 tanesini süs için ayirip, digerlerini küçük
    küpler halinde dograyalim.) Pastirmayi uzun uzun yarim cm eninde keselim.
    Kasari da küp küp dograyalim. Sosisleri ince halkalar halinde dograyalim.
    Kasar ve mantarlari bir tabakta karabiberle birlikte harmanlayalim. Köfte
    için sogani rendeleyelim. Ekmek dilimlerini islatip, sikarak ilave edelim.
    Baharatlari ve tuzu ekleyelim. Hepsini karistirip, siviyag, yumurta ve kiymayi
    ekleyerek yoguralim.
    Püre için: Patatesleri soyup haslayalim. Pistikten sonra rendeleyelim. Bir
    kapta margarini eritelim. Rendelenmis patatesleri yagi yedirerek sütü ilave
    edelim. 10x10 ebadinda kare seklindeki milföy hamurun 4 kösesine birer
    tane sosis ve kasar koyup küçük üçgen biçiminde katlayalim. Köfteden
    seftali büyüklügünde bir parça alalim. Elimizle büyük bir yuvarlak açalim.
    Içine pastirma, kasar ve mantari koyarak rulo seklinde saralim. Kare
    seklindeki milföy hamurunun üzerine sosisleri koydugumuz köselere
    çapraz gelecek sekilde iki adet rulo sarilmis köfte koyalim. Iki köftenin
    arasina iki üç katli kasigi püre koyalim. Bu islemi 4 yaprak milföy hamuruna
    da uygulayalim. Kalan hamurlari uzun ve ince seritler halinde kesin. Köftelerin
    üzerine kafes seklinde yerlestirelim. Kalan sosis, kasar peyniri ve mantarla
    süsleyelim. Üzerine yumurta sarisi sürerek 250 derecedeki firinda 35 dk pisirelim
    ve servis yapalim.

    Gelin Kebabı Tarifi




    MALZEMELER
    Hamur Için:
    1,5 Su Brdagi Un
    2 Çorba Kasigi Sivi Yag
    1/2 Çay Kasigi Kabartma Tozu
    Biraz Su, Tuz
    Üzerine:
    2 Çorba Kasigi Sivi Yag
    1 Adet Sogan
    250 Gr Kiyma
    2 Adet Sivri Biber
    1 Adet Domates
    5 Adet Mantar
    2 Çorba Kasigi Ince Kiyilmis Maydanoz
    Tuz, Karabiber, Kekik
    Sos Için:
    1 Çay Kasigi Salça
    1 Tatli Kasigi Un

    YAPILIŞI
    Önce hamuru hazirlayin. Bunun için un,tuz,sivi yag ve kabartma tozunu
    karistirin. Yeterli miktarda su ilave edin. Yogurarak hamur haline
    getirin. Üzerini nemli bir bezle örtüp,dinlendirin.
    Sonra hamurdan iri bezeler koparin.Yemek tabagi büyüklügünde
    açin. Teflon tavayi yaglayin. Hamuru tavaya alip,arkali önlü kizartin.
    Üst malzeme için sivi yagi kizdirin. Sogani rendeleyip yagda
    kavurun. Kiymayi ekleyin, kavurun. Küçük dogranmis biber,domates ve
    mantarlari ilave edin. Tuz,karabiber ve kekigi ekleyin. Hamuru servis
    tabagina alin. Üzerine malzemeyi yayin.
    Salça,un ve et suyunu çirpin. Ateste koyulasana dek pisirin. Yemegin
    üzerinde gezdirin. Ince kiyilmis maydanozla süsleyip,servis yapin.

    Fıstıklı Kebap Tarifi

    Fıstıklı Kebap Tarifi Fıstıklı Kebap Tarifi
    MALZEMELER
    500 gr Az Çekilmis Az Yagli Koyun Eti Kiymasi
    150 gr Iç Çam Fistigi
    Tuz, Karabiber
    5 - 6 Sivri Biber

    YAPILIŞI
    Az çekilmis koyun eti kiymasini tuzla yogurun. Iç çam fistiklarini 3-4
    parçaya bölerek kiymaya ekleyin ve yogurun. Yogurdugunuz köfte
    harcindan ceviz büyüklügünde parçalar kopararak sislerin üzerine dizin.
    Hazirladiginiz sis köfteleri kömür atesinde pisirin. Biberleri de kömür
    atesinde közleyerek pideye sarin. lstege göre köftelere pul biber ekerek
    servis yapin.

    Dizme Patlıcan Kebabı Tarifi

    Dizme Patlıcan Kebabı Dizme Patlıcan Kebabı Tarifi

    MALZEMELER
    500 gr Iri Çekilmis Az Yagli Kuzu Kiyma
    4 Adet Iri Ay Patlican
    2 Adet Domates
    5-6 Adet Yesil Sivribiber

    YAPILIŞI
    Kiymanin içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yogurun. Patlicani yikadiktan
    sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin. Kiymadan irice ceviz
    büyüklügünde parçalar alip köfte sekli verin. Bir patlican bir köfte olarak
    yanyana dizin. Üzerine sivri biber ve domates dilimleyip dizin. Önceden isitilmis
    firinda pisirin. Firindan çikarinca üzerine yarim çay bardagi su serpin. Agzini örtün
    10 dakika dinlendirin. Lavas ekmekle servise sunun.

    Çökertme Kebabı Tarifi

    Çökertme Kebabı Çökertme Kebabı Tarifi

    MALZEMELER
    400 gr Dana Kontrfile
    8 Orta Boy Patates
    Kizartmak Için Siviyag
    2 Çay Kasigi Karabiber
    2 Çay Kasigi Kimyon
    2 Çay Kasigi Kirmizibiber
    400 gr Süzme Yogurt
    6 Dis Sarmisak
    100 gr Tereyag
    Tuz

    YAPILIŞI
    Sarmisaklari dövün. Ve süzme yogurt ile karistirin. Patatesleri soyup
    yikadiktan sonra kurulayin. Rendeleyip kizgin yagda kizartin ve kevgirle
    alin. Genis bir servis tabagina yayin. Üzerine süzme yogurdu dökün.
    Tavada tereyagini eritip tuz ilave ederek ilik bir ortamda bekletin.
    Etleri kömür izgarasinda pisirin. Çubuk seklinde kesip ilik tereyaginda
    baharatlarla birlikte 8-10 dakika pisirin. Etleri süzme yogurdun üzerine
    yerlestirin. Tabagi turp, yesil biber ve domates ile süsleyip sicak olarak
    servis yapin.

    Sebzeli Palamut Tarifi

    Sebzeli Palamut TarifiSebzeli Palamut Tarifi

    Malzemeler:
    2 orta boy palamut
    1 su bardağı sıvı yağ
    2 adet patates
    1 adet domates
    1 adet kuru soğan
    8 sap maydanoz (ince kıyılmış)
    2 dilim limon



    Hazırlanışı:

    Palamutları temizleyip takoz biçiminde dilimleyiniz. Geniş bir tavada kızdırdığınız sıvı yağda hafifçe renk alana kadar kızartınız.Yağını süzüp ayrı bir yere çıkarınız. Patatesleri soyup incecik halka biçiminde dilimleyiniz.Bakır hamsi tavasına veya kaim tabanlı geniş bir tavaya yarısını diziniz Üstüne kızarmış balık dilimlerini yerleştiriniz. Onun üzerini de patatesle örtünüz.Ara sıra malzemelerin üzerine tuz serpiniz.
    Domates ve soğanı da ince halka biçiminde dilimleyiniz. Tavadaki malzemenin üzerine önce domates, sonra soğan dilimlerini diziniz.Tekrar tuz serpiniz. Limon dilimlerini yerleştirin, maydanozu serpiştiriniz.1 çay bardağı su ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakınız. Suyunu çektikçe azar azar sıcak su katabilirsiniz. Patates yumuşayınca ateşten alınız.

    Kaşarlı Somon Balığı

    Kaşarlı Somon BalığıKaşarlı Somon Balığı

    Malzemeler:

    1 kilo somon balığı
    200 gram rendelenmiş kaşar
    3 yemek kaşığı tereyağı
    1 domates
    2 adet biber
    2 adet soğan
    1çay kaşığı karabiber ve kekik,tuz



    Hazırlanışı:

    Somon balığımızı tuz, karabiber ve kekikle harmanlayınız.Fırına girecek büyükçe bir kapımızın altını tereyağının bir kısmıyla yağlayınız.Somonları deri bölümleri aşağıda kalacak şekilde dizelim.Balıkların arasına ve üzerine kalan tereyağları,halka şeklindeki doğradığınız soğanları,domatesi ve biberi serpiştiriniz.Kabınızın üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatalım.180 derecede 25-30 dakika pişirelim.Folyoyu çıkartıp balıkların üzerine kaşarları serpiştiriniz.Bu defa üzeri açık şekilde kaşarlar kızarana kadar tekrar fırına koyalım.Sıcak olarak servis yapınız.Kaşarlı somon hazır.

    Fırında Levrek Balığı

    Fırında Levrek BalığıFırında Levrek Balığı

    Malzemeler:
    Ortta boy levrek(kişi başı bir adet)
    2 adet kuru soğan
    1 adet domates
    1 adet limon
    1 diş sarımsak
    Zeytinyağı,kekik,tuuz




    Hazırlanışı:

    Levrekleri temizletip güzelce yıkayınızz.Fırın tepsisine yağlı kağıdı yerleştiriniz.Daaha sonra levrekleri üzerine yerleştiriniz.Balıkların içine ayrıca üzerine az az yavaşça zeytinyağı gezdiriniz.Tuzu ve kekiği içine ve üzerine serpiniz.Soğanları, domatesi ve limonu dilimleyerek balıkların içine yerleştiriniz.Sonrada fırına atınız.Fırının ısısını 160 dereceye ayarlayınız. 45-50 dakika kadar pişiriniz.Fırında levrek balığı hazır.

    Kiremitte Alabalık Tarifi

    Kiremitte Alabalık


    Malzemeler:
    Kişii sayısına göre Alabalık
    1 fincan zeytinyağı/sıvı yağ
    1 çay kaşığı nane
    1 çay kaşığı pul biber
    1 çay kaşığı karabiber
    4 diş sarımsakk
    İsteğe göre ise;
    1 adet domates
    1 adet biber ve soğan





    Hazırlanışı:


    İlk olarak sarımsak dövülüür. Zeytinyağı ya da normal yağa dövülen sarımsak, nane, toz biber, karabiber ve tuz katılıp güzelce karıştırılır.Bir fırça ile balığın üzerine ve içine iyice sürülür. Karışımın dibinde kalan sarımsak balığın karnına koyulur.Ardından yağlanmmış kiremit balık yerleştirilir.Eğer yanında farlı tat isterseniz.Domates,biber,soğanı dört eşit parçaya bölüp balığın etrafına düzenli bir şekilde dizin.Tavsiye olarak üstüne kaşar rendelenip eklenirse farklı bir tat olur. Yaklaşık 20 dakika sonra balığınız hazır olacaktır.. Afiyet olsun..

    Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi

    Güveçte Pastırmalı Kuru FasulyeGüveçte Pastırmalı Kuru Fasulye


    MALZEMELER:

    yarım kg. kuru fasulye
    2 soğan
    3 domatess
    6 yeşil biber
    1 çorba kaşığı domates salçası
    100 gr. pastırma
    2 çorba kaşığı tereyağı
    sıvıyağ
    tuz
    su




    HAZIRLANIŞI:

    Kuruu fasulyeyi bir gece öncesinde ıslatıyoruz ve ertesi gün haşlıyoruz. Döküm tencereye az sıvıyağ döküp yemeklik doğranmış soğanı kavuruyoruz. Ardından tereyağını ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Pastırmayı doğruyoruz ve soğan kavrulduktan sonra tencereye koyuyoruz. Biberleri doğrayıp Tencereye alıyoruz. Salçasını da koyup karıştırıyoruz.

    Diğer tencerede haşlanan kuru fasulyeyi süzerek tenceremize ilave ediyoruz.. Tuzunu ve suyunu koyuyoruz. Kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.


    Ocakta bir taşım kaynadıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyup pişirmeye devam ediyoruz.

    Şeftalili Ramazan Tatlısı



    Malzemeler:
    5 Şeftali1 Su B. Tozşeker
    1 Kabuk Tarçın
    * Kreması İçin:
    1 Lt. Süt
    1 Su B. Tozşeker
    1 P. Vanilya
    2 Çorba K. Buğday Nişastası
    2 Çorba K. Pirinç Unu
    * Üzeri İçin:
    3 Çorba K.Toz Badem

    Hazırlanışı:

    Şeftalilerin kabuklarını soyun. Ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın. Şeftalilerin iç kısımları tencere zeminine gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine toz şekeri dökün. Kabuk tarçını da tencereye yerleştirin. Ocağa koyup kapağını kapatarak pişirin. Kremanın hazırlanışı; sütü, toz şekeri, nişastayı ve pirinç ununu tencereye alıp pişirin.

    Ardından vanilyayı ilave edin. Kaynayınca ocaktan alın. Fırın kabına kremayı dökün. Üzerüne şeftalileri dizin. Dilerseniz kaselere paylaştırarak tek kişilik porsiyonlar hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun herkese