Malzemeler..
. 1 su bardağı ince bulgur
. 1 adet kuru soğan
. 3 adet domates
. 2 adet yeşil biber
. 1 tutam maydonoz
. tavuk suyu veya et suyu
. sıvıyağ
. su
. tuz
Hazırlanışı. #
İnce bulgurları yıkayıp süzüyoruz . tencereye sıvı yağı döküyoruz . .
üzerine kuru soğanı doğrayıp orta hararetli ateşde kavuruyoruz . . hemen ardından biberide ilave edip kavurmaya devam ediyoruz . . üzerine bulguru ilave ediyoruz , kısa bir süre karışdırdıkdansonra üzerine varsa et suyu veya tavuk suyu koyuyoruz . .çorbamız kaynamayabaşlayınca domatesleri rendeleyip çorbamıza ilave ediyoruz . .suyunu ve tuzunu kontrol ediyoruz . .kısık ateşde bulgurları pişiriyoruz . .servis tabağına aldıkdan sonra incedoğranmış maydonoz nane dereotunu üzerine serpiyoruz
Afiyet olsun . . ; )