ERZİNCAN ÇORBASI
- Malzemeler
250gr. Yağsız dana kıyması
2 çorba kaşığı un
2 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
Yarim su bardağı erişte
2 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 adet etsu tablet
Tuz, karabiber
- Hazırlanışı
Kıymaya karabiber ve yarım tatlı kaşığı tuz ekleyip, yoğurun.
Nohut gibi köfteler hazırlayın. Sıvı yağda, doğradığınız soğanları hafifçe kavurun.
Salçayı ekleyin. Üzerine 4 su bardağı ekleyin. Etsu tabletlerini atın.
Kaynayınca köfteleri unlayıp içine atın. 5-6 dakika pişirin. Erişteyi ekleyin.
Sarımsakları dövüp, yoğurda ilave edip iyice çırpın.
Çorbaya yavaş yavaş ekleyin. Karıştırırak 2-3 taşım kaynatıp, ateşten alın.
Üzerine yağda kızdırılmış nane döküp servis yapın.
Afiyet olsun