- Külbastı
Malzemeler:
- 2 Su B. Un
- 1 Su B. Tam Buğday Unu
- Yarım Pk. Yaş Maya
- 1 Çay K. Tuz
- Aldığı Kadar Su
Üzeri İçin:
- Patlıcanlı Közlenmiş Kırmızı Biber Sos
- Renkli Yeşillik
- Külbastısı İçin:
- 400 Gr. Kuzu Külbastı
- 2 Soğan
- Fındık Yağı
- Değirmen Karabiber
- Tuz
- Un ve buğday unu ve tuzu karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz. Ortasını açıp yaş mayayı koyuyoruz. Biraz su döküp elimizle mayayı çözüyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.
- Mayalanması için dinlendiriyoruz. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane ile tabak büyüklüğünde açıyoruz. Tavada önlü arkalı pişiriyoruz. Külbastı için, etleri jülyen kesim doğruyoruz.
- Soğanları ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ ile tavada kavuruyoruz. Külbastıları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Değirmen karabiber ve tuz katıyoruz. Pişen lavaşların üzerine patlıcanlı közlenmiş kırmızı biber sosu sürüyoruz.
- Yıkanmış renkli yeşilliklerden koyuyoruz. Kavrulmuş külbastıyı paylaştırıyoruz. Rulo şeklinde sarıp yeşilliklerle birlikte servis ediyoruz. Afiyet şeker olsun; )