Kaşarlı Sebzeli Güveç Tarifi
- Malzeme Listesi
- 1 Paket Mantar
- 1 Kabak
- 3 Yeşil Biber
- 2 Domates
- 1 Kase Arpacık Soğan
- 1 Kırmızı Biber
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Tutam Biberiye
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Üzeri İçin:
- Kaşar Peyniri
- Hazırlanışı:
- Kabakları küçük küp şeklinde doğruyoruz. Tavaya sıvıyağını alıyoruz. Üzerine doğranan kabakları alarak soteliyoruz. Kabaklar sotelenirken mantarı ve biberleri dilimliyoruz.
- Sarımsağı da ince ince doğruyoruz. Kabaklar sotelenince üzerine sarımsağı peşinden biberleri ve mantarları koyarak sotelemeye devam ediyoruz. Soyulan arpacık soğanı ilave ediyoruz.
- Domatesi de soyarak küp küp doğruyoruz. Biberi ye yapraklarını, domatesi, tuzu ve karabiberi de atarak pişiriyoruz. Derin olmayan güvecin içerisine sotelenen sebzeleri koyuyoruz.
- Üzerine kaşar peyniri rendeliyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.