27 Ocak 2013 Pazar
TAVUKLU MANTAR ÇORBASI
.. MALZEMELER . .
. 1 adet tavuk göğsü ( tek parça )
. 1 çorba kasesi mantar
. 1 adet domates
. 1 adet kuru soğan
. 1 tutam maydonoz
. 2 çorba kaşığı un
. 1 su bardağı süt
. su
. tuz
. sıvıyağ
. .YAPILIŞI . .
TAvuk göğsünü güzelce yıkayıp tencereye koyuyoruz
üzerine bolca su koyuyoruz . .
ocağa alıp tavuk etimizi haşlıyoruz . .
haşladığımız tavuğu soğutup küp küp doğruyoruz . .
diğer tarafda tencereye sıvıyağ koyup ince
doğranmış kuru soğanları iave ed,yoruz . .
soğanları kavuruyoruz ve üzerine ince doğranmıs
mantarları ilave edip kavuruyoruz . .
soğuk su veya süt döküp çırpma teliyle hızlıca
karıştırıyoruz . .
hemen üzerine tavuk suyunu ilave ediyoruz . .
kaynamaya başlayınca suyunu ve tuzunu kontrol ediyoruz
kabuğu soyulmuş ince doğranmış domatesleri ilave
edip bir taşım kaynatıyoruz . .
çorbamız pişince üzerine ince doğranmış maydonozu
serpip karıştırıyoruz ve servise hazır hale
getiriyoruz . .
şimdiden afiyet olsun . .