Malzeme Listesi
- 3,5 Su B. Un
- 2 Çorba K. Yoğurt
- 3 Çorba K. Tereyağı
- 1 Pk. Kabartma Tozu
- 100 Gr. Beyaz Peynir
- 100 Gr. Kaşar Peyniri
- 2 Yumurta
- Tuz
Yeşil Zeytin
Hazırlanışı:
- Karıştırma kabına unu, tuzu ve kabartma tozunu koyup ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Yoğurdu, tereyağını, yumurtayı ve rendelenmiş beyaz peyniri ilave edip kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz hamuru olabildiğince ince açıyoruz. Açtığımız hamurun bir kenarına yeşil zeytinleri yan yana diziyoruz. Hamurun diğer kalan yerlerine kaşarı rendeleyip kırmızı biber serpiyoruz.
- Zeytinlerin olduğu yerden rulo şeklinde sıkıca sarıp ucuna su sürüyoruz. Hamuru dilimler halinde kesip kendi etrafında dolandırıyoruz.
- Yağlanmış fırın tepsisine koyup üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Üzerine çörek otu, susam serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına veriyoruz.
Afiyet şeker olsun; )