- Sebzeli Pilav Tarifi
Malzeme Listesi
4 Su B. Pirinç
2 Çorba K. Tereyağı
1 Su B. Et Suyu
3 Yeşil Biber
2 Kırmızı Biber
1 Pk. Mantar
4 Domates
1 Tutam Dereotu
1 Tutam Maydanoz
Sıvıyağ
Tuz
Su
2 Çorba K. Tereyağı
1 Su B. Et Suyu
3 Yeşil Biber
2 Kırmızı Biber
1 Pk. Mantar
4 Domates
1 Tutam Dereotu
1 Tutam Maydanoz
Sıvıyağ
Tuz
Su
Hazırlanışı:
- Mantarları doğrayıp sıvıyağda kavuruyoruz. Üzerine doğranan biberleride ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
Pilav İçin:
- Yıkanmış pirinçleri tereyağına alıp kavuruyoruz. Üzerine doğranmış domatesleri döküp karıştırıyoruz. Kavrulan mantar ve biberleri pirincin üzerine ilave ediyoruz.
- Et suyunu, suyunu ve tuzunu da döküp kapağını kapatıyoruz. Bir iki tıkırdadıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.
- Afiyet şeker olsun; )