- Soslu Peynirli Hamur Kızartması Tarifi
Malzeme Listesi
3 Su Bardak Un
1 Tatlı Kaşık Karbonat
1 Yumurta
2 Çorba Kaşık Yoğurt
Tuz
Su
1 Tatlı Kaşık Karbonat
1 Yumurta
2 Çorba Kaşık Yoğurt
Tuz
Su
Üzeri İçin:
3 Közlenmiş Biber
1 Tatlı Kaşık Salça
1 Tutam Taze Kekik
100 Gram Koyun Peyniri
Zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı:
- Unu ve tuzu karıştırma kabına alarak ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Ortasına karbonatı, kırılan yumurtayı ve yoğurdu koyuyoruz. Ortasına az ılık su koyarak yoğurmaya başlıyoruz.
- Kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz. Hazırlamış olduğumuz hamuru yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlenen hamuru tezgahın üzerine alarak merdane ile açıyoruz. Kalıpla hamurdan parçalar kesiyoruz.
- Kalan kısımlarını toparlayarak tekrar açıyoruz. Açtıktan sonra aynı şekilde kalıpla şekiller kesiyoruz. Hamurları kızgın yağda kızartıyoruz.
- Közlenen biberi, salçayı, taze kekiği, tuzu ve zeytinyağını doğrayıcıdan geçirerek püre haline getiriyoruz. Kızaran hamurları sosa batırarak servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine parçalanmış koyun peynirini serperek servis ediyoruz. Afiyet şeker olsun; )