Abant Çorbası
- Malzeme Listesi
- 150 Gr. Kıyma
- 1 Patates
- 1 Soğan
- 1 Kase Yoğurt
- 2 Çorba Kaşık Un
- 1 Yumurta Sarısı
- Yarım Limon
- 1 Tutam Dereotu
- 1 Çorba Kaşık Tereyağı
- Su
- Tuz
- Hazırlanışı:
- Karıştırma kabının içerisine kıymayı alıyoruz. Üzerine tuz ve karabiber atıp yoğuruyoruz. Köftelerden küçük parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Köfteleri hafifçe unluyoruz.
- Tencereye tereyağını koyup eritiyoruz. Köfteleri içine atarak kızartıyoruz. Biraz soğuk su dökerek karıştırıyoruz. Su kaynayınca sıcak suyunu veriyoruz.
- İçerisine rendelenen patatesi ve tuzunu atıp pişmeye bırakıyoruz. Terbiyesi için, kaseye yoğurdu alıyoruz. Unu, yumurta sarısını ve limon suyunu ilave ederek çırpıyoruz.
- Soğuk su ilavesi ile kıvamını açıyoruz. Kaynayan çorbadan biraz terbiyeye koyarak karıştıştırıyoruz. Terbiyeyi çorbanın içine kesilmeden yavaş yavaş döküp servis ediyoruz.