Kavurmalı Enfes Antep Çorbası
- Malzeme Listesi
- 1 Su Bardak Kırmızı Mercimek
- 1 Çay Bardak Pirinç
- 1 Kase Haşlanmış Nohut
- 1 Soğan
- 1 Çorba Kaşık Un
- 1 Çorba Kaşık Tereyağı
- 100 Gram Kavurma
- 1 Su Bardak Et Suyu
- Sıvıyağ
- Tuz
- Su
- Hazırlanışı:
- Kırmızı mercimeği ve pirinci yıkayarak, tencerenin içerisine alıp haşlıyoruz. Ayrı bir tencereye sıvıyağını ve tereyağını koyuyoruz. Üzerine küçük küçük doğranan soğanı ilave ederek kavuruyoruz.
- Unu da ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz. Küçük küçük doğranan kavurmayı, haşlanan pirinci ve mercimeği de suyuyla birlikte tencereye alıyoruz.
- Et suyunu, haşlanan nohutu ve tuzu da ilave ederek kaynatıyoruz. Kıvamı koyu olunca sıcak su ilavesi yapıyoruz. Kaynayan çorbayı servis tabağına alarak servis ediyoruz