7 Mart 2013 Perşembe

Antep Çorbası

Kavurmalı Enfes Antep Çorbası

Kavurmalı Enfes Antep Çorbası
 

  • Malzeme Listesi

  • 1 Su Bardak Kırmızı Mercimek
  • 1 Çay Bardak Pirinç
  • 1 Kase Haşlanmış Nohut
  • 1 Soğan
  • 1 Çorba Kaşık Un
  • 1 Çorba Kaşık Tereyağı
  • 100 Gram Kavurma
  • 1 Su Bardak Et Suyu
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Su




  • Hazırlanışı:

  • Kırmızı mercimeği ve pirinci yıkayarak, tencerenin içerisine alıp haşlıyoruz. Ayrı bir tencereye sıvıyağını ve tereyağını koyuyoruz. Üzerine küçük küçük doğranan soğanı ilave ederek kavuruyoruz.

  • Unu da ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz. Küçük küçük doğranan kavurmayı, haşlanan pirinci ve mercimeği de suyuyla birlikte tencereye alıyoruz.

  • Et suyunu, haşlanan nohutu ve tuzu da ilave ederek kaynatıyoruz. Kıvamı koyu olunca sıcak su ilavesi yapıyoruz. Kaynayan çorbayı servis tabağına alarak servis ediyoruz
Afiyet olsun..