7 Şubat 2013 Perşembe

ISLAK KEK tarifi


ISLAK KEK

  • ISLAK KEK




Malzemeler:



  • 4 adet yumurta

  • 2 su bardağı toz şeker

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 2 su bardağı süt

  • 3 çorba kaşığı kakao

  • 1 su bardağı çekilmiş toz ceviz

  • 2 su bardağı un 

  • 1 paket kabartma tozu



SOSU İÇİN

Çikolatalı Truff pasta


Çikolatalı Truff

  • Çikolatalı Truff



Malzemeler:


  • 2 adet kakolu baton kek

  • 200 gr bitter çikolata

  • 1 sb. iri dövülmüş fındık

  • 1 paket krema

Üzeri İçin: Granül şekerleme veya hindistan cevizi



Yapılışı:

Aşure Yapilisi ve hazirlanisi


Aşure

  • Aşure



Malzemeler:


  • 500 gr aşurelik buğday

  • 1 pk. kuş üzümü

  • 1 sb. kuru fasulye

  • 1 sb. fındık içi

  • 1 sb. nohut

  • 1 kg şeker

  • 1 sb. kuru incir

  • Tarçın

  • 1 sb. kuru kayısı

  • Hindistan cevizi

  • 1 sb. kuru üzüm


Yapılışı:

Havuçlu Mısırlı Pilav tarifi


Havuçlu Mısırlı Pilav

  • Havuçlu Mısırlı Pilav 



Malzemeler:


  • 3 sb. pirinç 

  • 1 orta boy havuç

  • 1 yk. kuş üzümü

  • 1 sb. mısır

  • 4/3 sb. sıcak su

  • Tuz, karabiber, yenibahar


Yapılışı:

Çiğ Köfte Nasil yapilir


Çiğ Köfte

  • Çiğ Köfte 



Malzemeler:


  • 500 gr çiğ köftelik esmer bulgur

  • 2 adet haşlanmış ve rendelenmiş patates

  • 2 tane et bulyon

  • 3 diş ince doğranmış sarımsak

  • 1 tane ince doğranmış soğan

  • 2 yemek kaşığı domates salçası

  • Yarım demet ince doğranmış maydanoz

  • 4 yemek kaşığı siyah pul biber (isot)

Terbiyeli Semiz Otu Çorbası


Terbiyeli Semiz Otu Çorbası

  • Terbiyeli Semiz Otu Çorbası



Malzemeler:


  • 1 demet semizotu

  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ

  • 2 yemek kaşığı pirinç

  • 4 su bardağı su

  • Tuz


Terbiyesi İçin;

Çıtır Börek


Çıtır Börek
Çıtır Börek


Malzemeler:


  • 4 yufka

  • 250 gr tereyağ ( eritilmiş )


İç Harcı İçin;