14 Şubat 2013 Perşembe

Lezzetli Mantarlı Sac Kavurma

Mantarlı Saç Kavurma Tarifi

Lezzetli Mantarlı Saç Kavurma Tarifi 

Malzemeler:
  • 700 Gr. Biftek
  • 1 Pk. Mantar
  • 2 Soğan 
  • 3 Yeşil Biber
  • 2 Çorba K. Tereyağı
  • 5 Salkım Domates
  • 1 Çorba K. Domates Salçası
  • 3 Diş Sarımsak
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Kırmızı Pul Biber
  • Karabiber



Hazırlanışı:

Saç tavasına sıvıyağı döküyoruz. Üzerine minik minik doğradığımız etleri ilave edip pişiriyoruz. Ayrı bir tavaya sıvıyağı ve tereyağı koyuyoruz. Mantarları ince ince doğrayıp sıvı yağda soteliyoruz.

Biber, domates, sarımsak ve soğanları da doğrayıp mantarların üzerine ilave ediyoruz. Salça ve baharatlarını da ekleyip harcımızı kavuruyoruz.

Kavrulan harcımızı etlerin üzerine ilave edip pişiriyoruz. Hazırlamış olduğumuz lavaşların içlerine harcımızı koyup rulo şeklinde sarıyoruz.

Enfes Selame



Malzeme Listesi


3 Su B. Un
1 Çay B. Yoğurt
1 Çay B. Sıvıyağ
1 Yumurta
1 Çay K. Karbonat
Tuz
Su

İç Harcı İçin:
Beyaz Peynir
Maydanoz


Kızartmak İçin:
Sıvıyağ


Hazırlanışı:

Karıştırma kabının içerisine unu, karbonatı ve tuzu alıp ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Havuzun içine yoğurdu, sıvıyağı ve yumurtayı koyarak ortasından yoğurmaya başlıyoruz.

Ilık su ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz. Hamuru dinlenmeye bırakıyoruz. Maydanozu incecik doğrayarak karıştırma kabının içerisine alıyoruz.

İçerisine beyaz peyniri rendeleyerek harcı karıştırıyoruz. Dinlendirilen hamurdan bezeler kopartarak yuvarlıyoruz. Tatlı tabağı büyüklüğünde açarak içlerine harcımızı koyuyoruz.

Yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarına açılmaması için su sürüyoruz. Hamurları kızgın yağda kızartarak servis ediyoruz.

7 Şubat 2013 Perşembe

Külbastı Nasıl yapılır Tarifi

Külbastı

  • Külbastı



Malzemeler:
  • 2 Su B. Un
  • 1 Su B. Tam Buğday Unu
  • Yarım Pk. Yaş Maya
  • 1 Çay K. Tuz
  • Aldığı Kadar Su


Portakalli Tatli Tarifi


Malzeme Listesi

3 Adet Yumurta
150 Gr Tereyağı
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
1 Çay Bardağı Hindistan Cevizi
1 Çay Bardağı İrmik
2 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
8 Çorba Kaşığı Tepeleme Un

Şerbeti İçin:
3 Su Bardağı Toz Şeker
3 Su Bardağı Su
2 Adet Portakalın Suyu
3 Adet Karanfil
1 Kabuk Tarçın
Üzeri İçin:
Hindistan Cevizi


En Güzel Tarifler Sizlerle..

Bugun Ne pişirsem? diye düşünmeyin artık Cemil usta ve Oktay ustanin birbirinden güzel Lezzetli yemek ve pasta tarifleri sizler için blogumuzda yayinlaniyor kek,çorba,börek,çörektatlı ve aklınıza gelebilecek bütün tarifler bizim sitemizde mevcuttur..

oktay usta yemek tarifleri ' sunmakdan gurur duyar..
çikolata topları

Ekmek Tatlisi oktay ustam tarifi

Ekmek Tatlısı

  • Ekmek Tatlısı






Malzemeler

  • 1 ekmek
  • 4 yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • Kızartmak İçin
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Şerbeti İçin
  • 3 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limonsuyu

    Süslemek İçin
  • Kaymak
  • Ceviz

Soslu Peynirli tarifi

Hamur Kızartması Tarifi



  • Soslu Peynirli Hamur Kızartması Tarifi


Malzeme Listesi

3 Su Bardak Un
1 Tatlı Kaşık Karbonat
1 Yumurta
2 Çorba Kaşık Yoğurt
Tuz
Su

Üzeri İçin:

3 Közlenmiş Biber
1 Tatlı Kaşık Salça
1 Tutam Taze Kekik
100 Gram Koyun Peyniri
Zeytinyağı
Tuz