23 Şubat 2013 Cumartesi

Ton Balik Pizza

Ton Balıklı Pizza
Malzeme :

  • 2 su b. un
  • 1 su b. buğday unu
  • 1 çorba k. kuru maya
  • 2 çorba k. sıvıyağ
  • 1 tatlı k. tozşeker
  • 1 tatlı k. tuz
  • alabildiği kadar su

     Sosu için:
  • 2 domates
  • 1 tatlı k. salça
  • 2 çorba k. zeytinyağı
  • tuz,karabiber,kekik
     Üzeri için:
  • 1 kase ton balığı
  • 1 kase tane mısır
  • 3 biber
  • 1 kuru soğan
  • 150 gr rende kaşar p.
Hazırlanışı : 

Karıştırma kabıan 2 su bardağı un ve 1 su bardağı buğday ununu  alın.Üzerine 1 paket kuru maya,1 tatlı kaşığı tuz ve toz şekeri ilave edip karıştırın.Üzerine sıvıyağ ve alabilidiği kadar su ilave ederek bir hamur elde edin. Pizza kalıplarını yağlayın ve hamuru paylaştırıp elinizle yayarak pizza kalıplarına paylaştırın. Sosu için domatesleri küp şeklinde kesin ve
parçalayıcıya alın.Üzerine domates salçasını,zeytinyağı, tuz,karabiber,kekik ilave edip parçalayıcıdan geçirin. Hamurların üzerine sosu ilave edin.Üzerine kaşar peynir rendesinin yarısını serpin. Sosun üzerine ton balıklarını ekleyin.Soğanın yarısını yemeklik doğaryın ve ton balıkların üzerine alın. Biberleri ince kesin ve pizzanın üzerine ekleyin. Tane mısırları ilave edin.Üzerine soğan dilimleri ekleyin.Üzerine kaşar rendesini ekleyin.Önceden ısıtlmış 200 derecelik fırında pişirin afiyet olsun

Pumpum Corbasi


Pumpum Çorbası
 

  • Malzeme Listesi

  • 4 Çorba K. Mısır Unu
  • 1 Su B. Et Suyu
  • 1 Su B. Süt
  • 3 Dilim Dost Ekmeği
  • 1 Çorba K. Domates Salçası
  • 2 Çorba K. Tereyağı
  • 50 Gr. Kaşar Peyniri
  • Su
  • Tuz


Evettt malzemelerimiz tamam, ismi kadar güzel bu çorbayı yapmaya koyuluyoruz :) Pumpum çorbamızı yapmak için kolları sıvıyor ve işe koyuluyoruz.

Hazırlanışı:

Tenceremize et suyu, soğuk su ve mısır ununu koyup karıştırıyoruz. Kıvamı koyu olunca sıcak su ilave ediyoruz.

Tuz ve sütü de döküp çorbamızı pişiriyoruz. Tavamıza tereyağını alıyoruz. Doğranmış pastırma ve tost ekmeklerini üzerine döküp kızartıyoruz.

Sosu İçin: Tavamıza tereyağını alıyoruz. İçerisine salçayı da döküp kavuruyoruz. Biraz sıcak su ilavesi yaparak kıvamını açıyoruz. Çorbamızı servis tabağına alıyoruz.

Üzerine pastırmalı tost ekmeklerini ve sosumuzu döküp servis ediyoruz Afiyet olsun

16 Şubat 2013 Cumartesi

Patatesli Sosisli Bohca Börek


Patatesli Sosisli Bohça Börek


Patatesli Sosisli Bohça Börek 

Malzemeler :

  • 3 Yufka
  • 3 Sosis
  • 4 Patates
  • 1 Havuç
  • 100 Gr. Kaşar Peyniri
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Üzeri İçin:
  • 1 Yumurta Sarısı
  • Çörekotu
  • Susam

15 Şubat 2013 Cuma

Semsek Böregi

Semsek Böreği

Semsek Böreği
Evet çok lezzetli bir Oktay Usta tarifiyle karşınızdayız. Oktay Ustamıza tariften ötürü çok teşekkür ederiz. İsmi kadar güzel görünen bu börek için kolları sıvıyoruz  hanımlar beyler :)

Malzemeler :
  • 3 su b. un
  • yarım p. yaşmaya
  • 1 tatlı k. tozşeker
  • 1 tatlı k. tuz
  • 2 yumurta
  • su

14 Şubat 2013 Perşembe

Peynirli Karisik Pizza Tarifi

Oktay Usta Peynir Kenarlı Karışık Pizza Tarifi

Oktay Usta Peynir Kenarlı Karışık Pizza Tarifi 

Malzemeler

  • 4 Su Bardak Un
  • Yarım Paket Yaş Maya
  • Yarım Çay Bardak Zeytinyağı
  • Tuz
  • Su

Sosu İçin:

  • 2 Domates
  • 1 Çorba Kaşık Domates Salçası
  • 1 Tutam Taze Kekik
  • 1 Diş Sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Oktay Ustam Hırçın Tarifi



Malzeme Listesi


5 Su Bardak Un
Yarım Paket Yaşmaya
1 Çorba Kaşık Toz Şeker
1 Tatlı Kaşık Tuz
Alabildiği Kadar Ilık Su
2 Çorba Kaşık Sıvıyağ

İç Harcı İçin:

Visneli Armut Tatlisi

Tatlı Tarifleri

Vişneli Armut Tatlısı 

Malzeme Listesi

  • 5 Armut
  • 1 Su B. Vişne Suyu
  • 1 Su B. Toz Şeker
  • 150 Gr. Badem
  • 100 Gr. Bal
  • 1 Çay K. Tarçın
  • 1 Elma