7 Mart 2013 Perşembe

Patatesli Milföy Mantısı

Patatesli Milföy Mantısı Tarifi

Patatesli Milföy Mantısı Tarifi 

  • Malzeme Listesi

  • 10 Adet Milföy Hamuru
  • 3 Adet Haşlanmış Patates
  • 1 Adet Soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz Kırmızı Biber



Antep Çorbası

Kavurmalı Enfes Antep Çorbası

Kavurmalı Enfes Antep Çorbası
 

  • Malzeme Listesi

  • 1 Su Bardak Kırmızı Mercimek
  • 1 Çay Bardak Pirinç
  • 1 Kase Haşlanmış Nohut
  • 1 Soğan
  • 1 Çorba Kaşık Un
  • 1 Çorba Kaşık Tereyağı
  • 100 Gram Kavurma
  • 1 Su Bardak Et Suyu
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Su


1 Mart 2013 Cuma

Oktay Usta Tarhana Çorbası




  • Malzemeler
  • 4 Çorba Kaşık Tarhana
  • 2 Çorba Kaşık Domates Salçası
  • 1 Su Bardak Börülce
  • 2 Yeşil Biber
  • 1 Su Bardak Tavuk Suyu
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Su

Rulo Pasta

Nefis Gofretli Rulo Pasta

Nefis Gofretli Rulo Pasta

  • Malzemeler :
  • 1 hazır kakaolu pasta keki
  •      Kreması için:
  • 3 su b.süt
  • 1 su b.toz şeker
  • 2 çorba k.kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çorba k.un
  • 1 çorba k.nişasta

Yulafli Simitler.

Çekirdekli ve Yulaflı Simitler

Çekirdekli ve Yulaflı Simitler

  • Malzemeler :
  • 2 su b.un
  • 2 su b.tam buğday unu
  • 1 su b.çavdar unu
  • yarım p.yaşmaya
  • 1 çorba k.tereyağı
  • 2 çorba k.zeyitnyağı
  • 1 çay b.süt
  • 2 çorba k.toz şeker
  • 1 çorba k.tuz
  • aldığı kadar ılık su

Milföy Kıtırcıklı Ezme Çorbası

Milföy Kıtırcıklı Ezme Çorbası

Milföy Kıtırcıklı Ezme Çorbası 

  • Malzemeler

  • 2 Havuç
  • 1 Patates
  • 1 Soğan
  • 1 Su B. Et Suyu
  • 2 Diş Sarımsak
  • 2 Çorba K. Tereyağı
  • 1 Tutam Dereotu
  • Su
  • Tuz

  • Kıtırı İçin:
  • 3 Milföy Hamuru
  • Toz Kırmızı Biber
  • Nane
  • Sıvıyağ


  • Hazırlanışı:

Soğanı doğrayıp tereyağı koyduğumuz bir tencerede kavuruyoruz. Soyulmuş havuç ve patatesi doğrayıp soğana ekliyoruz. Biraz daha kavurduktan sonra et suyu ve biraz sıcak su ekleyip pişiriyoruz.

Kıtırı için, milföy hamurlarını küp bir şekilde doğrayıp, sıvıyağ, toz kırmızı biber ve nane ile karıştırıp fırın tepsisine koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz. Çorbanın sebzeleri piştikten sonra el blendırı ile parçalıyoruz.

Kıvamını ayarlamak için biraz daha sıcak su ekliyoruz. Tuzunu ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra servis kasesine alıyoruz. Milföy kıtırları ile servis ediyoruz.

Çiçek Börek


Çiçek Börek

Çiçek Börek Nasıl yapılır ?

  • Malzemeler :
  • 2,5 su b. un
  • 50 gr. margarin
  • 100 gr. tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı k. tuz
     Kreması için:
  • 250 gr. kıyma
  • 1 domates

  • 1 çay b. ceviz
  • tuz, karabiber


     
  • Hazırlanışı :
Karıştırma 1 su bardağı yoğurt  1 adet yumurtayı kırın,Üzerine 50 gr margarin,100 gr.tereyağı ilave edin ve karıştırın.Üzerine 2.5 su bardağı ve 4 çorba kaşığı un ilave edip hamur malzemeini karıştırıp yoğurun.Hamur 5 dakika dinlendirin.İç harcı için parçalayıcıya 1 çay bardağı cevizi alın ve parçalayıcıdan geçirin.Karıştırma kabına 250 gr kıymayı,2 adet minik kesilmiş olan domatesi,cevizi,tuz ve karabibe ilave edin.İç harcı iyice karıştırın.Çiçek böreğin hamurunu ince olarak merdane ile iyice açın.Daha sonra hamurdan yuvarlak desenli kalıplar kullanarak 3 boy kesin.Hamurları küçükten büyüğe göre kesin.Daha sonra yuvarlak şekilli hamurları ayıtın.İlk önce büyük hamurun üzerine 1 tatlı kaşığ kadar kıymalı harçtan ilave edin.Üzerine orta boy hamur ilave edin.Üzerine 1 çay kaşığı kadar kıymalı iç harçtan ilave edin.Üzerine küçükolan yuvarlak hamuru ilave edin.Daha serçe parmağınızı hamurun ortasına batırın ve çiçek şekli verin.Bu şeklide çiçek böreği hazırlayın.Fırın tepsisine çiçek börekleri dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.