6 Nisan 2013 Cumartesi

Püreli Rosto







  • MALZEMELER



  • 1 kg nuar et,
  • 2 çorba k. domates salçası,
  • 1 soğan,
  • 2 havuç,
  • 3 defne yaprağı,
  • 1 tatlı k. tane karabiber,
  • tuz,
  • su


  • PÜRESİ İÇİN:

5 Nisan 2013 Cuma

Acıbadem Tatlısı Tarifi

Acıbadem Tatlısı

Acıbadem Tatlısı

  • MALZEMELER

1 çorba kaşığı tereyağ (yada margarin)
2 su bardağı süt
yarım su bardağı toz şeker
yarım çubuk vanilya
200 gr acıbadem bisküvisi
yarım limon
3 yumurta

6 Kişilik

4 Nisan 2013 Perşembe

Resimli Kafesli Tart Tarifi

Resimli Kafesli Tart TarifiResimli Kafesli Tart Tarifi

hamur malzemeleri:

2,5 su bardağı un
150 gr margarin, oda sıcaklığında
yarım su bardağı toz şeker
yarım paketten biraz fazla kabartma tozu
2 yumurtanın sarısı

iç malzemeleri:

3 orta boy elma

yarım su bardağı toz şeker

yarım su bardağı fındık, irice dövülmüş

1 tatlı kaşığı tarçın

hazırlanması:

1. 3 elmanın kabuklarını soyup rendeleyin. bir tavaya elmaları ve yarım su bardağı toz şekeri ekleyip pişirin.

2. pişince yarım su bardağı fındık ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyip karıştırın. soğumaya bırakın.

3. unu geniş bir kaba koyun. ortasını açıp 150 gr margarini, yarım su bardağı toz şekeri, yarım paketten biraz fazla kabartma tozunu ve 2 yumurtanın sarısını ekleyin. tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun.

4. hamuru iki parçaya bölün. parçalardan birini merdaneyle açıp, margarinle yağlayıp un serptiğiniz 25-30 cm çapındaki yuvarlak bir borcama yayın. hamurun kenarlarını hafifçe yükseltin. (üzerine koyacağınız elma rendesi borcama değmesin, değerse kalıptan çıkarmanız zor olacaktır)

5. elmalı malzemeyi hamurun üzerine yayın. kalan hamuru merdaneyle oldukça ince açın. (0,3 mm) hamurdan yarım santim genişliğinde şeritler kesin. bu şeritleri elmaların üzerine bir kafes örecek şekilde yerleştirin.

6. tartınızı önceden ısınmış 180C fırında şeritlerin üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Resimli Şekerpare Tarifi

Resimli Şekerpare TarifiResimli Şekerpare Tarifi     
 

malzemeler:

  • şekerpare için:
    • 1 paket margarin, oda sıcaklığında
    • 1 su bardağı pudra şekeri
    • 4 yemek kaşığı irmik
    • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
    • 2 yumurta
    • 4 su bardağı un
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
  • şerbeti için:
    • 3 su bardağı şeker
    • 4 su bardağı su
    • yarım limonun suyu
  • üzerlerine:
    • fındık içi
  • Şekerparelerin hazırlanması:
    1. 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin.)
    2. Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin.
    3. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
    Şerbetin hazırlanması:
    1. 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.
    2. Ateşten alıp ılıtın.
    3. Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.
    4. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.

    Resimli Tiramisu Tarifi

    Resimli Tiramisu TarifiResimli Tiramisu TarifiTiramisu malzemeleri:
    2 katlı kakaolu pasta tabanı
    1 paket labne peyniri
    1.5 su bardağı süt
    2 yumurta
    1 çay bardağı toz şeker
    2 yemek kaşığı un
    1 paket vanilya
    1 yemek kaşığı granül kahve
    1 su bardağı su
    Üzeri için
    Kakao
    Rendelenmiş çikolata

    Tiramisu nasıl yapılır :

    Sütü, unu, yumurtayı, şeker ve vanilyayı karıştırmak suretiyle orta ateşte muhallebi kıvamında pişiririz. Soğumaya bırakırız. Labne peynirini içine ekleyerek mikserle çırparız. Kek tabanından 8 cm’lik çember ile 4 yuvarlak parça keseriz. Granül kahveyi sıcak su içinde eritiriz. Kalıpların tabanına bir kek parçası yerleştirip kahveli su ile ıslatırız. Üzerine krema ekleriz. Tekrar kek yerleştirip işlemi tekrarlayıp, 1 gece buzdolabında bekletiriz. Pasta üzerine kakao serpiştirip kalıptan çıkartırız. Rendelenmiş çikolata ile Tiramisu üzerini süsleyip servis yaparız.



    Mozaik Pasta Tarifi

    Mozaik Pasta Tarifi


    malzemeler:
    • 1 su bardağı un
    • 1.5 su bardağı şeker
    • 4 yemek kaşığı kakao
    • 1 kg süt
    • 1 yemek kaşığı margarin
    • 1 yumurtanın sarısı
    • 2 paket sade pötibör bisküvi
    • yarım su bardağı hindistan cevizi
    hazırlanması:
    1. tencereye un, şeker ve kakaoyu koyup karıştırın. (sütü karıştırmadan eklerseniz un topaklaşır.)
    2. sütü ve margarini ilave edip devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
    3. inmesine yakın yumurta sarısını ekleyip karışıma iyice yedirin.
    4. 1 bisküviyi sosa batırıp dikdörtgen bir borcama diklemesine yerleştirin. önüne sosa batırmadığınız bir bisküvü koyun. sade bisküvinin önüne tekrar sosa batırılmış bisküvi ekleyin. hepsini bu sıra ile yerleştirin. kalan sosu pastanızın etrafına sürün. pastanız soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serpin ve verev keserek servis yapın.

    Poğaça Tarifi

     Poğaça Tarifi

    Poğaça nasıl yapılır diyenlere işde aşağıda tarifi buyrun;

    Tarifi veriyorum.


    2 adet yumurta (sarıları üstüne sürülecek)
    1 adet yaş maya
    1 adet kabartma tozu
    1 adet küp şeker
    1 çay kaşığı tuz
    1 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı süt
    1 paket yağ ve biraz da zeytinyağı 4 su bardağı un fakat birazdaha gerekebilir.
    Bunu yoğuruyoruz ve mayalıyoruz. Sonra yuvarlayıp içine iç harcını koyuyoruz isteğe bağlı fırında kabarıp pişene kadar en fazla 35 ve ya 40 dk afiyet olsun.