27 Ocak 2013 Pazar

TAVUKLU MANTAR ÇORBASI


.. MALZEMELER . .

                      . 1 adet tavuk göğsü ( tek parça )
                      . 1 çorba kasesi mantar
                      . 1 adet domates
                      . 1 adet kuru soğan
                      . 1 tutam maydonoz
                      . 2 çorba kaşığı un
                      . 1 su bardağı süt
                      . su
                      . tuz
                      . sıvıyağ

                    . .YAPILIŞI . .

                      TAvuk göğsünü güzelce yıkayıp tencereye koyuyoruz
                      üzerine bolca su koyuyoruz . .
                      ocağa alıp tavuk etimizi haşlıyoruz . .
                      haşladığımız tavuğu soğutup küp küp doğruyoruz . .
                      diğer tarafda tencereye sıvıyağ koyup ince
                      doğranmış kuru soğanları iave ed,yoruz . .
                      soğanları kavuruyoruz ve üzerine ince doğranmıs
                      mantarları ilave edip kavuruyoruz . .
                      soğuk su veya süt döküp çırpma teliyle hızlıca
                      karıştırıyoruz . .
           
                      hemen üzerine tavuk suyunu ilave ediyoruz . .
                      kaynamaya başlayınca suyunu ve tuzunu kontrol ediyoruz
                      kabuğu soyulmuş ince doğranmış domatesleri ilave
                      edip bir taşım kaynatıyoruz . .
                      çorbamız pişince üzerine ince doğranmış maydonozu
                      serpip karıştırıyoruz ve servise hazır hale
                      getiriyoruz . .
                      şimdiden afiyet olsun . .