7 Şubat 2013 Perşembe

Fırında Kremalı Patates


Fırında Kremalı Patates

  • Fırında Kremalı Patates



Malzemeler:


  • 5 ad. patates

  • 3 yumurta

  • ½ sb. krema

  • ½ sb. sıvıyağ

  • 1,5 sb. un

  • 1 pk. kabartma tozu

  • Tuz, karabiber




Yapılışı:

  • Patatesler soyulup halka halinde doğranır. Kare bir tepsiye patatesler düzgünce dizilir.

  • Bir kapta yumurtalar çırpılır. Krema, sıvıyağ, un, kabartma tozu, tuz ve karabiber eklenerek çırpmaya devam edilir.

  • Patatesin üzerine hamur düzgünce yayılır. Isıtılmış 190 derecedeki fırında kızarana kadar pişirilir.

  • Dilimlenerek sıcak servis yapılır.

Tarifin Özellikleri:
Bir çeşit sebze yemeğidir.
Patates dilimleri 3 mm kalınlığında olmalıdır.
Ortalama maliyeti 7.20 tl'dir.
Ortalama 8-10 kişiliktir.