27 Ocak 2013 Pazar

Hindistan cevizli top

ERZİNCAN ÇORBASI


  • Malzemeler

250gr. Yağsız dana kıyması
2 çorba kaşığı un
2 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
Yarim su bardağı erişte
2 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 adet etsu tablet
Tuz, karabiber



  • Hazırlanışı

Kıymaya karabiber ve yarım tatlı kaşığı tuz ekleyip, yoğurun. 
Nohut gibi köfteler hazırlayın. Sıvı yağda, doğradığınız soğanları hafifçe kavurun. 
Salçayı ekleyin. Üzerine 4 su bardağı ekleyin. Etsu tabletlerini atın. 
Kaynayınca köfteleri unlayıp içine atın. 5-6 dakika pişirin. Erişteyi ekleyin. 
Sarımsakları dövüp, yoğurda ilave edip iyice çırpın. 
Çorbaya yavaş yavaş ekleyin. Karıştırırak 2-3 taşım kaynatıp, ateşten alın. 
Üzerine yağda kızdırılmış nane döküp servis yapın.
Afiyet olsun