27 Şubat 2013 Çarşamba

Kaşarlı Tavuk Tarifi


  • Malzemeler

  • 1 adet tavuk
  • 100 gr. yeşil sivri biber
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağ(veya margarin)
  • Kaşar peyniri
  • Süt


  • Hazırlanışı

  • Tavuğu haşlayın, sudan çıkarıp, didin. 
  • Diğer yanda 2 çorba kaşığı unu, bir çorba kaşığı tereyağı ile karıştırıp ateşte hafif sarartıp kavurun, bu karışıma süt ilave edip koyu boza kıvamında bir sos elde edin.
  • Didilmiş tavuk, sos ve ince kıyılmış sivri biberi beraberce karıştırın.
  • Isıya dayanıklı cam bir kaba koyun, üzerine kaşar peyniri rendeleyip, fırına sürün ve peynirler kızarana dek pişirin, sıcak servis yapın.

  • Afiyet olsun