7 Şubat 2013 Perşembe

Kestaneli Hindi Dolma sarma

Malzemeler:

  • 1 orta boy hindi

İç Pilav İçin: 


  • 2 su brd. baldo pirinç

  • 500 gr. kestane

  • 2 orta boy ince doğranmış kuru soğan

  • 1 tutam kıyılmış nane

  • 1 tutam kıyılmış dereotu

  • 100 gr. tereyağı

  • 2 su b.su

  • Tuz, karabiber, şeker, limon suyu

  • Dikmek için iğne ve pamuklu ip


Üzeri İçin:

  • 1 portakalın kabuğu

  • 3 çorba k.yoğurt

  • 2 çorba k.salça

  • Az sıvıyağ

  • Tuz, karabiber

Yapılışı:

  • Kestaneler çizilir, kızgın sıvıyağda kabukları soyulması için kızartılır.Dış ve iç kabukları soyulur.

  • Pilav için tencerede yağ eritilir. Soğanlar ilave edilir, kavulur.

  • Pirinç ilave edilir. Limon suyu ve şekerle iyice kavrulur.

  • Su, tuz, karabiber ilave edilir. Kısık ateşte pişirilir. Kestane, nane, maydanoz, dereotu ilave edilir, karıştırılır, demlendirilir.