14 Şubat 2013 Perşembe

Peynirli Karisik Pizza Tarifi

Oktay Usta Peynir Kenarlı Karışık Pizza Tarifi

Oktay Usta Peynir Kenarlı Karışık Pizza Tarifi 

Malzemeler

  • 4 Su Bardak Un
  • Yarım Paket Yaş Maya
  • Yarım Çay Bardak Zeytinyağı
  • Tuz
  • Su

Sosu İçin:

  • 2 Domates
  • 1 Çorba Kaşık Domates Salçası
  • 1 Tutam Taze Kekik
  • 1 Diş Sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber



Üzeri İçin:

  • Çeri Domates
  • Kırmızı Biber
  • Kaşkaval Peyniri
  • Kaşar Peyniri
  • Sucuk

Hazırlanışı:

Önce unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını havuz gibi açtıktan sonra mayayı koyuyoruz. Yaş mayanın üzerine zeytinyağı ve bir miktarda ılık suyu dikkatlice döküyoruz. Unun üzerine de tuz serpiyoruz. Mayayı eriterek ortasından yoğurmaya başlıyoruz.

Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettikten sonra hamurumuzu yuvarlayıp mayalanmaya bırakıyoruz. Önce hamuru iki parçaya ayırıyoruz ve her iki parçayıda yuvarlıyoruz. Üzerine un serpip, merdane yardımıyla ince bir hamur açıyoruz.

Diğer hamuru da aynı boyda açıyoruz. Kaşkaval peynirini rendemizde rendeliyoruz ve hamurların kenarlarına peynir rendesi koyuyoruz. Hamurun kenarlarını içe doğru peynirini içeride bırakacak şekilde kıvırıyoruz. Kenarları peynirli hamur oluyor.

Sosu içinse, domatesleri doğradıktan sonra doğrayıcıya koyuyoruz. Üzerine salçayı, taze kekiği, sarımsağı, tuzu ve karabiberi karıştırarak parçalıyoruz. Sosumuzu iki hamurun ortasına dökerek yaydıktan sonra kaşar peynirini rendeleyerek sosun üzerine serpiyoruz.

Çeri domatesleri, biberleri ve sucukları pizzamıza uygun bir şekilde dilimliyoruz. Kaşar peynirinin üzerine önce domates, sonra biber, sonra da sucuk dilimlerini yerleştiriyoruz. Tepsiye ya da pizza tellerinin üzerine alıp bir süre mayalandırıyoruz.

Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz. Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.