4 Nisan 2013 Perşembe

Kavun İçinde Ananaslı Parfe


MALZEMELER:

  • 2 kavun
  • 1 ananas
  • 1 pk. toz şanti
  • 1,5 su b. süt
  • 1 çay b. toz şeker
  • 1 pk. yulaflı bisküvi
  • 1 çay b. ceviz





HAZIRLANIŞI


Ananası soyuyoruz ve içini küçük küp şeklinde doğruyoruz. Tavaya ananası ve şekeri ilave ediyoruz. Beraber pişirdikten sonra soğutuyoruz. Şantiyi sütle köpürtüyoruz. İçine kırılmış ceviz ve bisküvileri koyuyoruz. Pişirilmiş ananası da ilave edip karıştırıyoruz.

Kavunların içlerini boşaltıyoruz. Hazırladığımız karışımı kavunların içine dolduruyoruz ve bir gece buzlukta bekletip ertesi gün servis ediyoruz.