8 Nisan 2013 Pazartesi

Kaymaklı Poğaça Tarifi

Kaymaklı Poğaça

Kaymaklı Poğaça

Malzemeler:
  • 125 gr oda sıcaklığında margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 yumurta (sarısı üzeri için)
  • 250 gr süt kaymağı
  • Aldığı kadar un
Hazırlanışı:
  • Malzemelerden hamur yapılır.
  • Bezelere ayrılır.
  • Avuç içi kadar açılır.
  • Kaşar peynir rendesi konur yuvarlanır.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür.
Püf Noktası: Kaymak hamurun içine konulur.

Tarifin Özellikleri:

  • Mayalı bir hamurdur.
  • Karbonhidrat ve yağ bakımından zengindir.
  • Kullanılan malzemeler yoğurma kabu fırın tepsisi fırın.
  • Maliyeti 7 tl.
  • 10 kişikiktir.