4 Nisan 2013 Perşembe

Kiremitte Alabalık Tarifi

Kiremitte Alabalık


Malzemeler:
Kişii sayısına göre Alabalık
1 fincan zeytinyağı/sıvı yağ
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
4 diş sarımsakk
İsteğe göre ise;
1 adet domates
1 adet biber ve soğan





Hazırlanışı:


İlk olarak sarımsak dövülüür. Zeytinyağı ya da normal yağa dövülen sarımsak, nane, toz biber, karabiber ve tuz katılıp güzelce karıştırılır.Bir fırça ile balığın üzerine ve içine iyice sürülür. Karışımın dibinde kalan sarımsak balığın karnına koyulur.Ardından yağlanmmış kiremit balık yerleştirilir.Eğer yanında farlı tat isterseniz.Domates,biber,soğanı dört eşit parçaya bölüp balığın etrafına düzenli bir şekilde dizin.Tavsiye olarak üstüne kaşar rendelenip eklenirse farklı bir tat olur. Yaklaşık 20 dakika sonra balığınız hazır olacaktır.. Afiyet olsun..