4 Nisan 2013 Perşembe

Patatesli Ekmek Yapimi

Patatesli Ekmek TarifiPatatesli Ekmek Tarifi

Türü :
Hamurişi
Pişirme Süresi :
20-25 dk
Pişirme Şekli :
Fırın
Zorluk :
Kolay
Kişi Sayısı :
6-8
Tarif Malzemeleri



1 paket Knorr Patates Püresi
½ su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 ¼ su bardağı su
60 ml ılık su
½ paket maya
120 gr un
50 gr şeker
1 adet yumurta
115 ml süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tarifin Hazırlanışı

Knorr Patates Püresi’ni paket arkasındaki tarife göre pişirin ve oda sıcaklığında bekletin.
Karıştırma kabının içinde ılık su ve mayayı yaklaşık 5 dakika mayalandırın.
Patates püresinin içine un, şeker, yumurta, süt, zeytinyağı ve mayalı suyu ilave ederek homojen oluncaya kadar karıştırın.
Kabın ağzını kapayarak oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat bekletin.
Kelepçeli kalıp ya da muffin kalıbının içini yağlayarak hamur karışımı dökün.
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirerek servis edin.

Afiyet olsun...