24 Ocak 2013 Perşembe

DOMATESLi BULGUR CORBASi



Malzemeler..


. 1 su bardağı ince bulgur

. 1 adet kuru soğan 
. 3 adet domates 

 . 2 adet yeşil biber 

. 1 tutam maydonoz 

. tavuk suyu veya et suyu 

 . sıvıyağ 

. su 

. tuz 





Hazırlanışı. #

İnce bulgurları yıkayıp süzüyoruz . tencereye sıvı yağı döküyoruz . .
üzerine kuru soğanı doğrayıp orta hararetli ateşde kavuruyoruz . . hemen ardından biberide ilave edip kavurmaya devam ediyoruz . . üzerine bulguru ilave ediyoruz , kısa bir süre karışdırdıkdansonra üzerine varsa et suyu veya tavuk suyu koyuyoruz . .çorbamız kaynamayabaşlayınca  domatesleri  rendeleyip çorbamıza ilave ediyoruz . .suyunu ve tuzunu kontrol ediyoruz . .kısık ateşde bulgurları pişiriyoruz . .servis tabağına aldıkdan sonra incedoğranmış maydonoz nane dereotunu üzerine  serpiyoruz

Afiyet olsun . . ; )