24 Ocak 2013 Perşembe

LAHANA SARMASi


Merhaba arkadaşlar yemek 4 Kişiliktir..


Malzemeler


  • 2 bardak haşlanmış Amerikan Pirinci
  • 7-8 adet haşlanmış lahana yaprağı
  • 250 gr. kıyma
  • 1 büyük baş soğan
  • 1 adet küp doğranmış domates
  • Yarım demet dereotu
  • 1 adet limon
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı pastörize yoğurt
  • 1 şeker kaşığı yenibahar ve karabiber
  • Yeterince tuz
Hazırlanışı ve yapılışı.#

  • Yemeklik doğradığınız soğanı ve kıymayı zeytinyağında kavurun.
  • İçine dereotu, pirinç, domates, yenibahar, karabiber ve tuzunu ilave edip 5 dakika daha kavurun.
  • Hazırlamış olduğunuz bu içi lahana yapraklarının içine yerleştirip dolma şekline sarın.
  • Fırın kabına dolmaları dizin ve 5 dakika fırınlayın.
  • Yanında garnitür olarak yoğurt ve limon kullanarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun