7 Şubat 2013 Perşembe

Havuçlu Mısırlı Pilav tarifi


Havuçlu Mısırlı Pilav

  • Havuçlu Mısırlı Pilav 



Malzemeler:


  • 3 sb. pirinç 

  • 1 orta boy havuç

  • 1 yk. kuş üzümü

  • 1 sb. mısır

  • 4/3 sb. sıcak su

  • Tuz, karabiber, yenibahar


Yapılışı:


  • Pirinç ılık tuzla suda yarım saat bekletilir.

  • Havuç soyularak tavla zarı formunda doğranır. Tencereye yağ konarak havuçlar sotelenir.

  • Nişastasından iyice arındırılmış pirinç süzülerek tencereye aktarılır. Mısır ilave edilerek pirinçler iyice kavrulur.

  • Sıcak suyu ve yıkanmış kuş üzümleri eklenerek tuzu atılır.

  • Kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirilir.

  • Ocaktan alındıktan sonra yenibahar ve karabiber eklenerek karıştırılır. 15 dk demlendirilir.

  • Sıcak servis yapılır.

Tarifin Özellikleri:
Sebzeli bir pilav çeşididir.
Pirinç nişastasından arındırılırken kırmamaya dikkat edilmelidir.
Ortalama maliyeti 6.50 tl'dir.