7 Şubat 2013 Perşembe

ISLAK KEK tarifi


ISLAK KEK

  • ISLAK KEK




Malzemeler:



  • 4 adet yumurta

  • 2 su bardağı toz şeker

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 2 su bardağı süt

  • 3 çorba kaşığı kakao

  • 1 su bardağı çekilmiş toz ceviz

  • 2 su bardağı un 

  • 1 paket kabartma tozu



SOSU İÇİN



  • 2 su bardağı süt

  • 1 çay bardağı toz şeker

  • 2 yemek kaşığı kakao

  • isteğe göre içine bir cay bardağı hazır çikolata sosu da kata bilirsiniz



HAZIRLANIŞI:


  • Yumurta şeker iyice çırpılır. sütü ve sıvı yağın ilave edip çırpın daha sonra unu cevizi kakao ve kabartma tozunda ilave edip karıştırın. Yağlanmış 35-40 cm lik tepsiye boşaltılır. 170 derecelik fırında ortalama 35- 40 dk kadar pişirilir. kek fırında pişerken sosu hazırlanır.sosun malzemelerini bir kapda şeker eriyinceye kadar çırpılır.çıkan kek dilimlenip sosu üzerine yedirilir ortalama 15 dk sonra isteğe göre süslenip servis edebiliriz.