7 Şubat 2013 Perşembe

Kaymaklı Poğaça tarifi


Kaymaklı Poğaça

  • Kaymaklı Poğaça



Malzemeler:


  • 125 gr oda sıcaklığında margarin

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 2 çorba kaşığı toz şeker

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 paket yaş maya

  • 1 çay bardağı ılık su

  • 1 yumurta (sarısı üzeri için)

  • 250 gr süt kaymağı

  • Aldığı kadar un

Hazırlanışı:


  • Malzemelerden hamur yapılır.

  • Bezelere ayrılır.

  • Avuç içi kadar açılır.

  • Kaşar peynir rendesi konur yuvarlanır.

  • Üzerine yumurta sarısı sürülür.

Püf Noktası: Kaymak hamurun içine konulur.

Tarifin Özellikleri:


  • Mayalı bir hamurdur.


  • Karbonhidrat ve yağ bakımından zengindir.


  • Kullanılan malzemeler yoğurma kabu fırın tepsisi fırın.


  • Maliyeti 7 tl.


  • 10 kişikiktir.