7 Şubat 2013 Perşembe

Portakalli Tatli Tarifi


Malzeme Listesi

3 Adet Yumurta
150 Gr Tereyağı
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
1 Çay Bardağı Hindistan Cevizi
1 Çay Bardağı İrmik
2 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
8 Çorba Kaşığı Tepeleme Un

Şerbeti İçin:
3 Su Bardağı Toz Şeker
3 Su Bardağı Su
2 Adet Portakalın Suyu
3 Adet Karanfil
1 Kabuk Tarçın
Üzeri İçin:
Hindistan Cevizi




Hazırlanışı:


  • Şerbetini hazırlamaya başlıyoruz. Tencereye suyu boşaltıyoruz. Üzerine şekeri döküyoruz. 3 adet karanfil tanesini ve 1 kabuk tarçını da şerbetin içine atıyoruz.

  • Üzerine 2 adet portakalın suyunu sıkıp, ilave ettikten sonra kaynamaya bırakıyoruz. Karıştırma kabına oda sıcaklığında eriyen tereyağını koyuyoruz. Üzerine 2 portakalın kabuğunu rendeliyoruz. Hindistan cevizini, irmiği, vanilyayı ilave edip, yoğurmaya başlıyoruz.

  • Tereyağı eridikten sonra üzerine yumurtaları tek tek kırıyoruz. 1 yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz. Ardından ilk önce 3 çorba kaşığı unu boşaltıp, biraz yoğuruyoruz. Daha sonrasında pudra şekeri ve kabartma tozunu ilave ediyoruz.

  • Ardından 5 çorba kaşığı unu da döktükten sonra kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz. Elimizle yuvarlayarak oval şeklini veriyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine yumurta sarısını sürüyoruz.

  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Fırından çıkan tatlımıza sıcak şerbeti döküyoruz. Tatlımız soğuduktan sonra hindistan cevizi serperek servise hazırlıyoruz.

  • Afiyet şeker olsun; )