7 Şubat 2013 Perşembe

Külbastı Nasıl yapılır Tarifi

Külbastı

  • Külbastı



Malzemeler:
  • 2 Su B. Un
  • 1 Su B. Tam Buğday Unu
  • Yarım Pk. Yaş Maya
  • 1 Çay K. Tuz
  • Aldığı Kadar Su







Üzeri İçin:
  • Patlıcanlı Közlenmiş Kırmızı Biber Sos
  • Renkli Yeşillik
  • Külbastısı İçin:
  • 400 Gr. Kuzu Külbastı
  • 2 Soğan
  • Fındık Yağı
  • Değirmen Karabiber
  • Tuz
Hazırlanışı:



  • Un ve buğday unu ve tuzu karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz. Ortasını açıp yaş mayayı koyuyoruz. Biraz su döküp elimizle mayayı çözüyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.


  • Mayalanması için dinlendiriyoruz. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane ile tabak büyüklüğünde açıyoruz. Tavada önlü arkalı pişiriyoruz. Külbastı için, etleri jülyen kesim doğruyoruz.


  • Soğanları ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ ile tavada kavuruyoruz. Külbastıları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Değirmen karabiber ve tuz katıyoruz. Pişen lavaşların üzerine patlıcanlı közlenmiş kırmızı biber sosu sürüyoruz.


  • Yıkanmış renkli yeşilliklerden koyuyoruz. Kavrulmuş külbastıyı paylaştırıyoruz. Rulo şeklinde sarıp yeşilliklerle birlikte servis ediyoruz. Afiyet şeker olsun; )