7 Şubat 2013 Perşembe

Soslu Peynirli tarifi

Hamur Kızartması Tarifi



  • Soslu Peynirli Hamur Kızartması Tarifi


Malzeme Listesi

3 Su Bardak Un
1 Tatlı Kaşık Karbonat
1 Yumurta
2 Çorba Kaşık Yoğurt
Tuz
Su

Üzeri İçin:

3 Közlenmiş Biber
1 Tatlı Kaşık Salça
1 Tutam Taze Kekik
100 Gram Koyun Peyniri
Zeytinyağı
Tuz




Hazırlanışı:


  • Unu ve tuzu karıştırma kabına alarak ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Ortasına karbonatı, kırılan yumurtayı ve yoğurdu koyuyoruz. Ortasına az ılık su koyarak yoğurmaya başlıyoruz.

  • Kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz. Hazırlamış olduğumuz hamuru yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlenen hamuru tezgahın üzerine alarak merdane ile açıyoruz. Kalıpla hamurdan parçalar kesiyoruz.

  • Kalan kısımlarını toparlayarak tekrar açıyoruz. Açtıktan sonra aynı şekilde kalıpla şekiller kesiyoruz. Hamurları kızgın yağda kızartıyoruz.

  • Közlenen biberi, salçayı, taze kekiği, tuzu ve zeytinyağını doğrayıcıdan geçirerek püre haline getiriyoruz. Kızaran hamurları sosa batırarak servis tabağına alıyoruz.

  • Üzerine parçalanmış koyun peynirini serperek servis ediyoruz. Afiyet şeker olsun; )