7 Mart 2013 Perşembe

Abant Çorbası



  • Malzeme Listesi

  • 150 Gr. Kıyma
  • 1 Patates
  • 1 Soğan
  • 1 Kase Yoğurt
  • 2 Çorba Kaşık Un
  • 1 Yumurta Sarısı
  • Yarım Limon
  • 1 Tutam Dereotu
  • 1 Çorba Kaşık Tereyağı
  • Su
  • Tuz



  • Hazırlanışı:

  • Karıştırma kabının içerisine kıymayı alıyoruz. Üzerine tuz ve karabiber atıp yoğuruyoruz. Köftelerden küçük parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Köfteleri hafifçe unluyoruz.

  • Tencereye tereyağını koyup eritiyoruz. Köfteleri içine atarak kızartıyoruz. Biraz soğuk su dökerek karıştırıyoruz. Su kaynayınca sıcak suyunu veriyoruz.

  • İçerisine rendelenen patatesi ve tuzunu atıp pişmeye bırakıyoruz. Terbiyesi için, kaseye yoğurdu alıyoruz. Unu, yumurta sarısını ve limon suyunu ilave ederek çırpıyoruz.

  • Soğuk su ilavesi ile kıvamını açıyoruz. Kaynayan çorbadan biraz terbiyeye koyarak karıştıştırıyoruz. Terbiyeyi çorbanın içine kesilmeden yavaş yavaş döküp servis ediyoruz.