7 Mart 2013 Perşembe

Kuruyemişli Pilav Tarifi

Kuzu İncikli Kuruyemişli Pilav Tarifi


Kuzu İncikli Kuruyemişli Pilav Tarifi 


  • Malzeme Listesi

  • 4 İncik
  • 1 Çorba K. Domates Salçası
  • 2 Defne Yaprağı
  • 1 Soğan
  •  
  • Pilavı İçin:
  •  
  • 3 Su B. Pirinç
  • 2 Çorba K. Kuş Üzümü
  • 3 Çorba K. Yeşil Fıstık
  • 2 Çorna K. Badem
  • 2 Çorba K. Tereyağı
  • Et Suyu
  • Tuz

  • Üzeri İçin:
  •  
  • 2 Patates
  • 2 Domates
  • 4 Çerliston Biber
  • 1 Patlıcan

  • Hazırlanışı:

  • Kuzu incikleri haşlayıp minik minik didiyoruz. Tencereye sıvıyağını döküyoruz. Üzerine doğradığımız soğanı ilave edip kavuruyoruz. Salçayı ve inciği de koyup biraz kavuruyoruz.

  • Kavrulduktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Tencereye zeytinyağı ve tereyağını döküyoruz. Üzerine yıkanmış pirinçleri ilave ediyoruz. Bademi, kuş üzümünü, fıstığı ve tuzunu da döküp kavuruyoruz.

  • Et suyunu da döküp tencerenin kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte pilavı pişiriyoruz. Pilavımız piştikten sonra ocaktan alıp servis tabağının içerisine alıyoruz.

  • Tabağın kenarlarına kızartmış olduğumuz patatesi, patlıcanı ve biberleri yerleştiriyoruz. Pilavın üzerine ise doğradığımız domatesi ve kuzu incikleri döküyoruz.

  • Doğradığımız fesleğeni de serpip servis ediyoruz.