17 Mart 2013 Pazar

Oktay usta Şişte Patlıcan Kebabı Tarifi


Şişte Patlıcan Kebabı Tarifi

Şişte Patlıcan Kebabı Tarifi


  • Malzeme Listesi 

  • 4 Patlıcan
  • 400 Gram Kıyma
  • 100 Gram Kuyruk Yağı
  • 2 Kırmızı Biber
  • 1 Diş Sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber


  • Garnitürü İçin:

  • Domates
  • Yeşil Biber
  • Yoğurt

  • Pilavı İçin:

  • 2 Su Bardağı Bulgur
  • 1 Soğan
  • 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • Tuz
  • Su

  • Hazırlanışı:

  • Doğrama tahtasına kuyruk yağını, sarımsağı ve küp şeklinde doğradığımız kırmızı biberi alıyoruz. Zırhla ya da satırla ince ince kıyıyoruz. Kıymayı da üstlerine koyarak hepsi birbirine iyice karışıncaya kadar kadar zırhtan ezerek geçiriyoruz. Tuzunu, karabiberini atıyoruz ve yoğuruyoruz.

  • Patlıcanların baş kısımlarını kesiyoruz. Patlıcanlardan 2-3 parmak kalınlığında eşit boyda dilimler kesiyoruz. Köfte harcından limon büyüklüğünde köfteler yuvarlıyoruz. Şişlere bir patlıcan bir köfte şeklinde peşpeşe taktıktan sonra fırın tepsisine diziyoruz.

  • Patlıcanlar köfteleri biraz ezecek şekilde takılmalı ki kuyruk yağı pişerken erisin. Domates ve biberleri iri, iri doğruyoruz ve çöp şişlere takıp ayrı bir tepsiye yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında patlıcan dizmesini pişiriyoruz.

  • Patlıcan dizmesi pişmesine yakın domates biber şişlerini de fırına atıp pişiriyoruz. Pilavı için, pilav tenceresinde tereyağını eritiyoruz. Salçayı ve bulguru ilave edip kavuruyoruz. Sıcak suyunu döküyoruz ve karıştırıyoruz.

  • Tuzunu atıyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Bulgur pilavını pişince geniş bir servis tabağına döküyoruz. Üzerine de pişirdiğimiz patlıcan dizmesini ve garnitürleri yerleştiriyoruz.

  • Aralara kaşıkla yoğurt koyarak servis ediyoruz. İskenderle kebap arasında bir tatla kebabımızı afiyetle yiyoruz . .