4 Nisan 2013 Perşembe

Bulgurlu Tavuk Dolması

Bulgurlu Tavuk Dolması Bulgurlu Tavuk Dolması



MALZEMELER
1 bütün tavuk
3 su bardak pilavlık bulgur
1 su bardak tavuk suyu
2 domates
1 soğan
sıvıyağ
tuz
su




HAZIRLANIŞI:

Soğanın birini ve havucu soyuyoruzz ve doğruyoruz. Tavuğu yıkıyoruz, içine soğanı ve havucu dolduruyoruz. Tavuğun kanat ve ayak kısımlarına paralel olarak çöp şiş geçirip fırın tepsisine alıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.

Pilavı hazırlamak için, soğanı ve kabugu soyulmuş domatesi doğruyoruz. Tencerede tereyağını eritiyoruz. Soğanı ilave edip kavuruyoruz. Bulguru da ekleyip karıştırıyoruz. Tuzunu da atıyoruz. Domatesini de ilave ediyoruz ve kavuruyoruz. Son olarak sıcak suyunu verip kapağını kapatıyoruz.

Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip altını kapatıyoruz. Pilav dinlendikten sonra servis tabağına döküyoruz. Üzerine de pişen tavuğu oturtarak servis ediyoruz.