4 Nisan 2013 Perşembe

Evde Künefe

Evde Künefe Evde Künefe
MALZEMELER

200 gr. tel kadayıf
2 çorba kaşık tereyağı
200 gr. dil peyniri


ŞERBETİ İÇİN:

1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 dilim limon


ÜZERİ İÇİN:

Kaymaklı dondurma
Yeşil fısdık




HAZIRLANIŞI:


Şerbet malzemelerinii tencereye alıp kaynatıyoruz.Tel kadayıfı doğruyoruz.Teflon tavanın zeminine tereyağının yarısını alıp yayıyoruz.Tel kadayıfın yarısını tavaya serperek döküyoruz.

Peyniri üzerine rendeliyoruz.Kalan tel kadayıfı da üzerine serpiyoruz.Tereyağının kalan yarısını da eritip üzerine döküyoruz.Tavayı ocağa alıyoruz. Alt tarafı pişince düz bir kapak yardımıyla künefeyi ters çeviriyoruz. Diğer tarafı da pişine servis tabağına alıyoruz.Üzerine yeşil fıstık serpiyoruz. Dondurma ile birlikte servis ediyoruz.