4 Nisan 2013 Perşembe

Kaşarlı Somon Balığı

Kaşarlı Somon BalığıKaşarlı Somon Balığı

Malzemeler:

1 kilo somon balığı
200 gram rendelenmiş kaşar
3 yemek kaşığı tereyağı
1 domates
2 adet biber
2 adet soğan
1çay kaşığı karabiber ve kekik,tuz



Hazırlanışı:

Somon balığımızı tuz, karabiber ve kekikle harmanlayınız.Fırına girecek büyükçe bir kapımızın altını tereyağının bir kısmıyla yağlayınız.Somonları deri bölümleri aşağıda kalacak şekilde dizelim.Balıkların arasına ve üzerine kalan tereyağları,halka şeklindeki doğradığınız soğanları,domatesi ve biberi serpiştiriniz.Kabınızın üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatalım.180 derecede 25-30 dakika pişirelim.Folyoyu çıkartıp balıkların üzerine kaşarları serpiştiriniz.Bu defa üzeri açık şekilde kaşarlar kızarana kadar tekrar fırına koyalım.Sıcak olarak servis yapınız.Kaşarlı somon hazır.