- 2 su bardağı pirinç
- 2,5 su bardağı su
- 3/4 çay bardağı sıvı yağ
- 250 gr kuşbaşı et
- Tuz, karabiber
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet domates
- 4-5 adet sivribiber
- 1/4 limon suyu
7 Şubat 2013 Perşembe
Büryan Pilavı
Malzemeler:
En guzel Kurabiye tarifi
Fırında Kremalı Patates
- Fırında Kremalı Patates
Malzemeler:
- 5 ad. patates
- 3 yumurta
- ½ sb. krema
- ½ sb. sıvıyağ
- 1,5 sb. un
- 1 pk. kabartma tozu
- Tuz, karabiber
Tiramisu Tarifi
- Tiramisu
Malzemeler:
- 2 adet kedi dili bisküvi
- 1 fincan toz şeker
- 2 çay bardağı neskafe ya da türk kahvesi (isteğe bağlı)(2 su bardağı ılık su ile)
- 2 adet yumurta
- 300 gr labne peyniri 3 krem şanti (2 bardak süt ile)
Süslemek İçin: Kakao
Yapılışı:
- Yumurtalarla şekeri yoğun kıvama getirene kadar mikser ile çırpılır.
- Kahveyi 1 su bardağı sıcak suda etilir.
- Yoğun kıvama getirdiğimiz yumurtalı şekere labne peyniri eklenerek karıştırmaya devam edilir. Krem şantiye de eklenerek 10-15 dakika daha karıştırılır.
- Ardından karışım buzdolabına koyulur ve 1 saat bekletilir. Kedi dili bisküvilerin yarısını kahveye tek, tek bandırarak kabınıza tek sıra halinde yerleştirilir.
- Krema karışımının yarısını kahveye bandırılmış ve kaba dizilmiş bisküvilerin üzerine yayılır. Kalan bisküvileri de kahveye tek, tek batırıp ıslatarak kremanın üzerine dizilir. Kalan kremada en üste dökülerek dolapta bekletilir.
Kaymaklı Poğaça tarifi
- Kaymaklı Poğaça
Malzemeler:
- 125 gr oda sıcaklığında margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 yumurta (sarısı üzeri için)
- 250 gr süt kaymağı
- Aldığı kadar un
Hazırlanışı:
ISLAK KEK tarifi
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)