14 Şubat 2013 Perşembe

Enfes Selame



Malzeme Listesi


3 Su B. Un
1 Çay B. Yoğurt
1 Çay B. Sıvıyağ
1 Yumurta
1 Çay K. Karbonat
Tuz
Su

İç Harcı İçin:
Beyaz Peynir
Maydanoz


Kızartmak İçin:
Sıvıyağ


Hazırlanışı:

Karıştırma kabının içerisine unu, karbonatı ve tuzu alıp ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Havuzun içine yoğurdu, sıvıyağı ve yumurtayı koyarak ortasından yoğurmaya başlıyoruz.

Ilık su ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz. Hamuru dinlenmeye bırakıyoruz. Maydanozu incecik doğrayarak karıştırma kabının içerisine alıyoruz.

İçerisine beyaz peyniri rendeleyerek harcı karıştırıyoruz. Dinlendirilen hamurdan bezeler kopartarak yuvarlıyoruz. Tatlı tabağı büyüklüğünde açarak içlerine harcımızı koyuyoruz.

Yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarına açılmaması için su sürüyoruz. Hamurları kızgın yağda kızartarak servis ediyoruz.