7 Mart 2013 Perşembe

Fındık Mantolu Ay Çöreği


Fındık Mantolu Ay Çöreği

Fındık Mantolu Ay Çöreği


Malzemeler :

  • 4.5 su b.un
  • 1 p.kuru maya
  • 1 yumurta
  • 5 çorba k.toz şeker
  • 1 çay b.süt
  • yarım p.margarin
  • 1 çay b.sıvıyağ
  • aldığı kadar ılık su
     İç harcı için:
  • kek
  • kuru kayısı
  • kuru üzüm
  • kuru incir
  • ceviz
  • 2 elma
  • süt
     Üzeri için:
  • 1 yumurta
  • file fındık
Hazırlanışı : 

  • Hamuru için karıştırma kabına unu alın. Üzerine mayayı ve toz şekeri ekleyerek karıştırın. Üzerine yumurtayı, sütü ve biraz ılık sui biraz da sıvıyağ ekleyerek Ortadan başlayarak karıştırın. Hamuru 9 bezeye ayırın.Bu hamurları çay tabağı büyüklüğünde açın.
  • Diğer tarafta iç harcı için keki ufalayın. Üzerine doğranmış kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir, ceviz ve rendelenmiş elma ekleyin. Bunları karıştırın. Kıvamını koyu buylursanız süt ile biraz açabilirsiniz.

  • Hazır olan hamurların her bezesini biraz uzatın. İçine iç harçtan koyarak uzun bir rulo haline getirin. Ruloların uç kısımlarını biraz inceletip ay şekli verin.
  • Üzeri için yumurtayı çırpıp biraz süt ile karıştırın. Çörekleri önce yumurtaya oradan da file fındıklara bulayın. Tepsiye alarak bir süre mayalanması için bekletin.170 derecede pişirin.