7 Mart 2013 Perşembe

ispanaklı Börek


Oktay Ustadan Tulumlu Ispanaklı Börek

Oktay Ustadan Tulumlu Ispanaklı Börek 

  • Malzeme Listesi

  • 4 Yufka
  • Yarım Kg. Ispanak
  • 3 Çorba K. Tulum Peyniri
  • 150 Gr. Beyaz Peynir
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvıyağ

  • Sosu İçin:
  • 1 Çay B. Sıvıyağ
  • 1 Çay B. Süt
  • 2 Yumurta
  • Üzeri İçin:
  • Çörekotu
  • Susam


  • Hazırlanışı:

  • Yıkanmış ıspanakları biraz sıvıyağ dökdtüğümüz bir tavada 2-3 dakika kavuruyoruz. Tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra ılımaya bırakıyoruz. Karıştırma kabına tulum peyniri ve beyaz peyniri rendeliyoruz.

    Ispanağı katıp karıştırıyoruz. Sosu için, sıvıyağ, süt ve yumurtları karıştırma kabına koyup çırıyoruz. Yufkaları açıp üzerine sosundan sürüyoruz. Bohça şeklinde katlıyoruz. 4 parçaya bölüyoruz.

    Ispanaklı harçtan kestiğimiz kısımlara koyup çapraz kısımları kapatıyoruz. Ters çevirip yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine sosundan sürüyoruz. Çörekotu ve susam serpiyoruz.

    Sosunu çekmesi için 10 dakika dinlendiriyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırından pişiriyoruz