7 Mart 2013 Perşembe

Güveç Tarifi

Kaşarlı Sebzeli Güveç Tarifi

Kaşarlı Sebzeli Güveç Tarifi 

  • Malzeme Listesi

  • 1 Paket Mantar
  • 1 Kabak
  • 3 Yeşil Biber
  • 2 Domates
  • 1 Kase Arpacık Soğan
  • 1 Kırmızı Biber
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Tutam Biberiye
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Üzeri İçin:
  • Kaşar Peyniri


  • Hazırlanışı:

  • Kabakları küçük küp şeklinde doğruyoruz. Tavaya sıvıyağını alıyoruz. Üzerine doğranan kabakları alarak soteliyoruz. Kabaklar sotelenirken mantarı ve biberleri dilimliyoruz.

  • Sarımsağı da ince ince doğruyoruz. Kabaklar sotelenince üzerine sarımsağı peşinden biberleri ve mantarları koyarak sotelemeye devam ediyoruz. Soyulan arpacık soğanı ilave ediyoruz.

  • Domatesi de soyarak küp küp doğruyoruz. Biberi ye yapraklarını, domatesi, tuzu ve karabiberi de atarak pişiriyoruz. Derin olmayan güvecin içerisine sotelenen sebzeleri koyuyoruz.

  • Üzerine kaşar peyniri rendeliyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.