7 Mart 2013 Perşembe

Tavuk Kokoreç

Tavuk Kokoreç

Oktay Usta Tavuk Kokoreç

Malzemeler:
  • Tavuk eti (But kısmından)
  • İç yağı ve sade yağ
  • Sivri biber
  • Domates
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik
     *Sevenler için Kimyon ve ince kıyılmış taze soğan hatta 1-2 diş sarımsak


Mısır Unlu Çörek

Mısır Unlu Çörek


Mısır Unlu Çörek
 

Malzemeler :
  • 1 p.margarin
  • 1 su b. süt
  • 2 su b. mısır unu
  • alabildiği kadar beyaz un
  • 1 p.kabartma tozu
  • 2  yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 200 gr. beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • yeşil zeytin,siyah zeytin

ispanaklı Börek


Oktay Ustadan Tulumlu Ispanaklı Börek

Oktay Ustadan Tulumlu Ispanaklı Börek 

  • Malzeme Listesi

  • 4 Yufka
  • Yarım Kg. Ispanak
  • 3 Çorba K. Tulum Peyniri
  • 150 Gr. Beyaz Peynir
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvıyağ

Fındık Mantolu Ay Çöreği


Fındık Mantolu Ay Çöreği

Fındık Mantolu Ay Çöreği


Malzemeler :

  • 4.5 su b.un
  • 1 p.kuru maya
  • 1 yumurta
  • 5 çorba k.toz şeker
  • 1 çay b.süt
  • yarım p.margarin
  • 1 çay b.sıvıyağ
  • aldığı kadar ılık su
     İç harcı için:
  • kek
  • kuru kayısı
  • kuru üzüm
  • kuru incir
  • ceviz
  • 2 elma
  • süt
     Üzeri için:
  • 1 yumurta
  • file fındık
Hazırlanışı : 

  • Hamuru için karıştırma kabına unu alın. Üzerine mayayı ve toz şekeri ekleyerek karıştırın. Üzerine yumurtayı, sütü ve biraz ılık sui biraz da sıvıyağ ekleyerek Ortadan başlayarak karıştırın. Hamuru 9 bezeye ayırın.Bu hamurları çay tabağı büyüklüğünde açın.
  • Diğer tarafta iç harcı için keki ufalayın. Üzerine doğranmış kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir, ceviz ve rendelenmiş elma ekleyin. Bunları karıştırın. Kıvamını koyu buylursanız süt ile biraz açabilirsiniz.

  • Hazır olan hamurların her bezesini biraz uzatın. İçine iç harçtan koyarak uzun bir rulo haline getirin. Ruloların uç kısımlarını biraz inceletip ay şekli verin.
  • Üzeri için yumurtayı çırpıp biraz süt ile karıştırın. Çörekleri önce yumurtaya oradan da file fındıklara bulayın. Tepsiye alarak bir süre mayalanması için bekletin.170 derecede pişirin.

Güveç Tarifi

Kaşarlı Sebzeli Güveç Tarifi

Kaşarlı Sebzeli Güveç Tarifi 

  • Malzeme Listesi

  • 1 Paket Mantar
  • 1 Kabak
  • 3 Yeşil Biber
  • 2 Domates
  • 1 Kase Arpacık Soğan
  • 1 Kırmızı Biber
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Tutam Biberiye
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Üzeri İçin:
  • Kaşar Peyniri

Kuruyemişli Pilav Tarifi

Kuzu İncikli Kuruyemişli Pilav Tarifi


Kuzu İncikli Kuruyemişli Pilav Tarifi 


  • Malzeme Listesi

  • 4 İncik
  • 1 Çorba K. Domates Salçası
  • 2 Defne Yaprağı
  • 1 Soğan
  •  
  • Pilavı İçin:
  •  

Abant Çorbası



  • Malzeme Listesi

  • 150 Gr. Kıyma
  • 1 Patates
  • 1 Soğan
  • 1 Kase Yoğurt
  • 2 Çorba Kaşık Un
  • 1 Yumurta Sarısı
  • Yarım Limon
  • 1 Tutam Dereotu
  • 1 Çorba Kaşık Tereyağı
  • Su
  • Tuz